Ναουσαίικες απορίες

Newsroom

Με απόφαση του αρμόδιου Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τέθηκε σε διοικητική αργία, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νάουσας.

Ο λόγος είναι παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και οικονομική ζημία από την εκμίσθωση του Δημοτικού Καταστήματος «Κιόσκι» στα 3-5 Πηγάδια που έγινε κατά την προηγούμενη θητεία του νυν Δημάρχου, από το 2014 ως το 2019.

Ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης δηλώνει ότι ο Γραμματέας «έκρινε απολύτως εσφαλμένα καθ υπέρβαση των ορίων της αρμοδιότητας του, πως πρέπει να τεθεί σε αργία και ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή πραξικοπηματικού χαρακτήρα απόφαση, η οποία αντίκειται στην ξεκάθαρη λαϊκή εντολή». Και σημειώνει ότι θα προβεί «σε κάθε νόμιμη ενέργεια, για την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας, της τιμής μου και του σεβασμού της λαϊκής εντολής που δόθηκε προς το πρόσωπο μου στις εκλογές του Οκτωβρίου».

Το ζήτημα είναι ότι μπορεί η όλη υπόθεση να έχει «ουρές»... Επειδή η δικηγόρος του Δημάρχου, Γιώτα Βράντση, με μια ανάρτησή της στο Facebook, γράφει: «Μετά τις εκλογές Οκτωβρίου υπήρξε μια πρόταση προς τον νεοκλεγέντα Δήμαρχο: Να σταματήσουν τα δεκάδες εις βάρος του δικαστήρια υπό τον όρο να συνεργαστεί για να κλείσει μια υπόθεση απιστίας πρώην δημάρχου για την οποία είμαστε όλοι ενήμεροι. Ο Νίκος αρνήθηκε…. Η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδης αρχή του κράτους δικαίου.»...

Μπορεί να είναι κάτι που αφορά μόνον τη Νάουσα και τους πολίτες της. Ενδέχεται όμως, να είναι κάτι που να αφορά γενικότερα την τοπική αυτοδιοίκηση, τη χώρα κλπ. Ας ειπωθούν λοιπόν τα πράγματα με ονόματα ώστε να γνωρίζουν όλοι τα γιατί, τα πώς, τα τι…

Ν.Χ.