Ένταση στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου, Γεωργιάδη και Μπούρα: «Είστε εκτεθειμένοι» - «Μας έχετε σπάσει τα νεύρα»

Newsroom

Ένταση επικράτησε στη Βουλή ανάμεσα στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, το προεδρείο και βουλευτές της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αντιπολίτευση για τα Τέμπη.

Πώς ανέβηκε το θερμόμετρο

Όλα ξεκίνησαν όταν η Πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει λάθος που θα τις στοιχήσει. «Η συζήτηση δεν αφορά τα κόμματα, αφορά τα θύματα. Αντιμετωπίζετε αυτή τη συζήτηση σαν πολιτική αντιπαράθεση και προσπαθείτε να αθωώσετε τον κ. Καραμανλή και τον κ. Μητσοτάκη και να τους χρήσετε αθώους του αίματος», σημείωσε και δείχνοντας τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών που βρισκόταν στην αίθουσα είπε «τον είδαμε επιτέλους στην αίθουσα». Σε εκείνο το σημείο, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας άρχισαν να φωνάζουν, με την ίδια να απαντά «μην ωρύεστε». Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης την αποκάλεσε «εθνική εισαγγελέα», ρωτώντας: «ποια νομίζετε ότι είστε;».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σε έντονο ύφος τόνισε προς τον προεδρεύον της Ολομέλειας Αθανάσιο Μπούρα ότι εκτίθεται, διότι την καλούσε να συνεχίσει. «Δεν εκτίθεμαι αλλά ούτε σας φοβάμαι», επανήλθε ο κ. Μπούρας με την Πρόεδρο της «Πλεύσης Ελευθερίας» να απευθύνεται προς τον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας : «Σας ακούσαμε και τον κ. Γεωργιάδη που αισθάνεστε ως κατηγορούμενοι για αυτό με βλέπετε ως εισαγγελέα». «Εδώ δεν βγάζουμε κατηγορούμενουςΈχουμε αντοχές», επανήλθε ο κ. Μπούρας με τη κυρία Κωνσταντοπούλου να απευθύνεται προς τη βουλευτή της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα

Ο διάλογος

Αναλυτικά ο διάλογος, όταν η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» πήρε τον λόγο και σχολιάζοντας τη στάση του Κώστα Καραμανλή και του πρωθυπουργού, τη διέκοψε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέροντας «μην μας κάνετε παρατηρήσεις. Εισαγγελέας είστε κυρία μου;».

  • «Σε εμένα μου λέτε ''έτσι'';», ρώτησε η κα. Κωνσταντοπούλου για να απαντήσει ο πρόεδρος της Βουλής κ. Μπούρας «δεν είστε σε δικαστήριο. Σας παρακαλώ να απευθύνεστε στο ακροατήριο».

Τότε, ακολούθησε ο εξής διάλογος ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνι Γεωργιάδη και Θανάση Μπούρα:

  • Κωνσταντοπούλου: Τι είπατε;
  • Γεωργιάδης: Κυρία εθνική εισαγγελεύς
  • Μπούρας: Συνεχίστε σας παρακαλώ
  • Κωνσταντοπούλου: Εκτίθεστε
  • Μπούρας: Εγώ δεν εκτίθεμαι και δεν σας φοβάμαι. Μην απευθύνεστε στο ακροατήριο αλλά στο προεδρείο
  • Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα το λέτε; Δεν ακούτε την οχλαγωγία; Εσείς και ο κ. Γεωργιάδης είστε εκτεθειμένοι γι αυτό και με βλέπετε ως εισαγγελέα
  • Μπούρας: Σας παρακαλώ έχουμε και εμείς αντοχές. Συνεχίστε. Δεν είστε σε δικαστήριο

Νέα ένταση μετά την ομιλία Καραμανλή

Στη συνέχεια αφού ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ολοκλήρωσε την ομιλία του και κατέβηκε από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αντέδρασε όταν ο πρόεδρος Αθανάσιος Μπούρας εξηγούσε το πλάνο των ομιλιών με τον πρόεδρο της Βουλής να της απαντά: «Μας έχετε σπάσει τα νεύρα».

Σύγκρουση και για τον μηχανοδηγό του εμπορικού τρένου

Νέα σύγκρουση σημειώθηκε όταν, ο Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημείωσε ότι «ο πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού με πήρε τηλέφωνο και με εξουσιοδότησε να αναφέρω εδώ στη Βουλή ότι όλα αυτά που λέτε είναι ακραία και συκοφαντικά». «Δεν υπάρχει κανένα έγκλημα στα Τέμπη. Υπάρχει ένα δυστύχημα. Κάθε φορά που φωνάζετε αποδεικνύετε πόσο χυδαία ψεύτρα είστε. Φωνάζετε ''αθώος'' για να με προβοκάρετε», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Το μόνο που σας νοιάζει είναι το πώς θα ρίξετε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Θα σας ζητήσω να μου δώσετε, βεβαίως, το τηλέφωνο του κ. Βούλγαρη, και θα επικοινωνήσω μαζί του, γιατί δεν έχω φυσικά κανένα λόγο να μην πάρω τηλέφωνο έναν πατέρα που έχασε το παιδί του. Και που σίγουρα δικαιούται να γνωρίζει ποιος έχει την ευθύνη, για το ότι βρισκόταν σε αυτή την αμαξοστοιχία, και ποιος τον έβαλε σε αυτή τη θέση. Σας ευχαριστώ που επιβεβαιώσατε ότι ο γιος του κύριου Βούλγαρη, ο εκλιπών, ήταν εθελοντής στο γραφείο του κύριου Μητσοτάκη, και υπάρχει αυτή η προσωπική γνώση του πρωθυπουργού. Είναι σημαντικό, ο κ. Μητσοτάκης να μας πει τι παραπάνω ξέρει», είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ανταπαντώντας, ο υπουργός Υγείας είπε ότι ουδέποτε επιβεβαίωσε ότι ήταν εθελοντής στο γραφείο του κου Μητσοτάκη. «Διάβασα αυτό που είπατε εσείς. Ο πατέρας του, τον οποίο είπατε θα πάρετε τηλέφωνο, το αρνείται. Θα πάρετε λοιπόν τον πατέρα του, να τον ρωτήσετε. [..] Και επειδή είπατε τον σέβεστε, και ο άνθρωπος αυτός έχει πεθάνει, για να έρθει να πει τι ήταν και τι δεν ήταν, θα σας παρακαλούσα, όταν η οικογένεια ενός νεκρού λέει κάτι, και αυτός δεν είναι εδώ για να υπερασπίσει τον εαυτό του, να θεωρείται το θέμα λήξαν. Πάρτε τον πατέρα, ζητήστε συγγνώμη επιτέλους, και σταματήστε την χυδαιότητα.

πρόταση δυσπιστίαςΆδωνις ΓεωργιάδηςΖωή ΚωνσταντοπούλουΒουλή