Πρωτάθλημα Αργεντινής: Γκολ, δράση, σασπένς και μεγάλες φάσεις - Highlights

Newsroom

Με σπουδαία νίκη της Ρασίνγκ Κλουμπ στην έδρα της Ουνιόν Σάντα Φε άνοιξε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Αργεντινής - Liga Profesional. Η ομάδα του Φερνάντο Γκάγκο άνοιξε το σκορ στο 24' με τον Ρομέρο, ενώ το έργο της φάνηκε να γίνεται ευκολότερο μετά την αποβολή του Λούνα Ντιάλε στο 38'. Παρ' όλα αυτά οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να ισοφάρισουν στο 65' με τον Γκορντίγιο. Ωστόσο, με γκολ του Ρόχας στο 75' και του Πάολο Γκερέρο στο 90+5' η Ρασίνγκ Κλουμπ έφτασε στη νίκη.

Σε ένα κλειστό και σκληρό παιχνίδι η Άρσεναλ Σαραντί πέτυχε σημαντική νίκη απέναντι στην Τίγκρε. Το 2-0 διαμόρφωσε στο 59' ο Λεάλ και στο 73' ο Μπανέγκα.

Δίχως νικητή έληξε η αναμέτρηση της Ιντεπεντιέντε με την Κολόν Σάντα Φε. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 10' με τον Πιερότι αλλά οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να κάνουν την ολική ανατροπή με τα γκολ του Καουτερούσιο (πέναλτι) στο 24' και του Χιμένες με δεύτερο πέναλτι στο 80'. Η Κολόν κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις (90+11'), ο Άμπιλα ανέλαβε την εκτέλεση, αστόχησε αλλά στην επαναφορά λυτρώθηκε για το τελικό 2-2.

Ισόπαλο τελείωσε και το ματς της Ατλέτικο Τουκουμάν με την Μπαράκας Σεντράλ. Ο Εστιχαρίμπια άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 25', αλλά ο Ματέρ ισοφάρισε στο 81' για τους φιλοξενούμενους γράφοντας το 1-1.

Δύο γκολ σε διάστημα εννέα λεπτών απ' τον Ροντρίγκες στο 28' και τον Αμπρέγκο στο 37' έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στη Γοδόι Κρούζ. Η Μπελγράνο μείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Σάντσες αλλά η Γοδόι Κρουζ άντεξε και σκόραρε και τρίτο γκολ με τον Λαρόσα στο 76' για το τελικό 3-1.

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Χιμνάσια Λα Πλάτα επί της Εστουδιάντες με 2-1. Μολονότι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 4' με τον Μποσέλι, η Χιμνάσια με μεγάλη αντεπίθεση αρχικά ισοφάρισε στο 56' με τον Λεσκάνο, ενώ πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 86' με τον Ταραγόνα.

Ένα γκολ του Σερβέτο στο 38' διαμόρφωσε τη νίκη με 1-0 της Πλατένσε επί της Ντεφένσα Χουστίσια που ηττήθηκε για πρώτη φορά έπειτα από ένα αήττητο σερί έξι αγωνιστικών.

πρωτάθλημα Αργεντινής