Πρωτάθλημα Βραζιλίας: Δράμα δίχως τέλος για την Μποταφόγκο που γκέλαρε ξανά με απίθανο τρόπο - Προβάδισμα τίτλου η Παλμέιρας

Newsroom

Το βάρος της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος στη Βραζιλία για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια είναι ασήκωτο για τους παίκτες της Μποταφόγκο. Μολονότι βρέθηκαν μέχρι και στο +16 απ' τους αντιπάλους τους, το τελευταίο διάστημα έχουν υποστεί μια άνευ προηγουμένου αγωνιστική κατάρρευση που τους οδηγεί στην απώλεια ενός τίτλου που μέχρι πρότινος έμοιαζε με... περίπατο.

Το πρωτάθλημα Βραζιλίας μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά απ' την υβριδική τηλεόραση του OPEN

Το δράμα της Μποταφόγκο δεν έχει τελειωμό καθώς... κατόρθωσε να χάσει βαθμούς για ένατη σερί αγωνιστική γεγονός που τη φέρνει στο -3 απ' την προπορευόμενη Παλμέιρας που την ίδια ώρα έκανε περίπατο με την Αμέρικα με 4-0. Και το έπαθε με απίστευτο τρόπο και μάλιστα απ' την υποβιβασμένη και βαθμολογικά αδιάφορη Κοριτίμπα.

Το παιχνίδι ήταν ισόπαλο και η Μποταφόγκο, μετά κόπων και βασάνων, κέρδισε ένα πέναλτι-δώρο απ' τον διαιτητή στο 98' το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο πρώην στάικερ του Ολυμπιακού Τικίνιο Σοάρες. Οι παίκτες και ο προπονητής της ομάδας πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ, που ήρθε κάπως σαν λύτρωση. Οι εικόνες στον πάγκο των φιλοξενούμενων ήταν χαρακτηριστικές των συναισθημάτων τόσο πριν όσο και μετά την εκτέλεση. Άλλος προσευχόταν, άλλος δεν ήθελε να βλέπει, άλλος είχε γυρίσει την πλάτη. Κι ύστερα ένα ξέσπασμα χαράς αφού η Μποταφόγκο θα έμενε σε διαφορά ενός πόντου απ' την Παλμέιρας.

Μάταια όμως. Η τύχη της Μποταφόγκο έχει στερέψει εδώ και αρκετές εβδομάδες. Φάνηκε αμέσως μετά τη σέντρα. Οι γηπεδούχοι έκαναν τη σέντρα, άλλαξαν μερικές πάσες, πλησίασαν στην αντίπαλη περιοχή, βρήκαν «τρύπα» στην άμυνα των παικτών της Μποταφόγκο και ισοφάρισαν στο 99' με τον Εντού. Ένα γκολ μάλλον καταδικαστικό για την Μποταφόγκο που βρίσκεται στο -3 απ' την Παλμέιρας κι ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές απ' το φινάλε μιας δραματικής σεζόν.

Την ίδια ώρα η Παλμέιρας, του άλλοτε προπονητή του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα, καθάριζε το ματς με την Αμέρικα με γκολ απ' τα αποδυτήρια. Άνοιξε το σκορ στο 2' με τον Εντρίκ, έγραψε το 2-0 με αυτογκόλ του Έντερ Φερέιρα και διαμόρφωσε το 4-0 με δύο γκολ του Ζοσέ Λόπες στο 88' και το 92'.

Με δεδομένο μάλιστα ότι και η έτερη διεκδικήτρια του τίτλου Φλαμένγκο διασύρθηκε με 3-0 εντός έδρας απ' την Ατλέτικο Μινέιρο, ο τίτλος πλησιάζει πιο κοντά στα χέρια της Παλμέιρας που βρίσκεται στο +3 από Μποταφόγκο, Ατλέτικο Μινέιρο και Φλαμένγκο.

Βαθμολογία

  1. Παλμέιρας 66
  2. Μποταφόγκο 63
  3. Ατλέτικο Μινέιρο 63
  4. Φλαμένγκο 63

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 6 Δεκεμβρίου. Κι όλα τα μεγάλα ματς θα μεταδοθούν απ' την υβριδική τηλεόραση του OPEN...

Το πρόγραμμα της Παλμέιρας

  • Φλουμινένσε (εντός)
  • Κρουζέιρο (εκτός)

Το πρόγραμμα της Φλαμένγκο

  • Κουιάμπα (εκτός)
  • Σάο Πάολο (εκτός)

Το πρόγραμμα της Μποταφόγκο

  • Κρουζέιρο (εντός)
  • Ιντερνασιονάλ (εκτός)

Το πρόγραμμα της Ατλέτικο Μινέιρο

  • Σάο Πάολο (εντός)
  • Μπαΐα (εκτός)