Αθλητισμός|14.04.2020 13:10

Το μπασκετικό παρελθόν του Τσιόδρα των ΗΠΑ Δρ. Άντονι Φάουτσι

Newsroom

Κάπου στα τέλη Μαρτίου ο σούπερ σταρ των Γουόριορς Στεφ Κάρι αξιοποίησε τον ελεύθερο του χρόνο συνομιλώντας live διαδικτυακά με τον αμερικανό λοιμοξιολόγο Δρ. Άντονι Φάουτσι σχετικά με την επικίνδυνη εξάπλωση του κορονοϊού. Πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν βλέποντας το πλάνο με τον έμπειρο γιατρό, που αυτή την περίοδο ηγείται της προσπάθειας των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση του covid-19. Κι αυτό γιατί ακριβώς πίσω του είχε σε περίοπτη θέση μια μπασκέτα!

Τίποτα δεν ήταν τελικά τυχαίο. Μπορεί ο Φάουτσι να είναι κοντός(είναι μόλις 1.70μ.), όμως υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες του Regis High στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Οι παλιοί του συμπαίκτες στο γυμνάσιο μάλιστα έχουν να λένε για μια απίστευτη νίκη που έκανε η ομάδα τους με τον Φάουτσι σε ρόλο πρωταγωνιστή απέναντι στο Fordham Prep.  Με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ οι σχέσεις τους έχουν περάσει αρκετές διακυμάνσεις και δοκιμάζονται σχεδόν καθημερινά όμως ο Τραμπ στο παρελθόν δεν παρέλειψε να εκθειάσει τις αθλητικές του ικανότητες:«Ξέρετε, ο Δρ. Φάουτσι υπήρξε ένας σπουδαίος μπασκετμπολίστας. Το γνώριζε κανείς σας αυτό; Ήταν πολύ κοντός για να παίξει στο ΝΒΑ, όμως διέθετε μεγάλο ταλέντο», είπε κάποια στιγμή μπροστά στις κάμερες ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ασκήσουμε πίεση σε όλο το γήπεδο. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην μπάλα να ακουμπήσει το έδαφος και να κυκλοφορήσει. Πρέπει να είμαστε εμείς μπροστά. Αυτό πρέπει να γίνει, γιατί για τη ώρα είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας», είπε πρόσφατα ο Φάουτσι μιλώντας με …μπασκετικούς όρους για την πανδημία σε μια live συζήτηση με τον θρύλο της προπονητικής Μάικ Σιζέφσκι ο οποίος κάποια στιγμή αποκρίθηκε: «Ήσουν πλέι μέικερ όλη σου τη ζωή. Και τώρα θα γίνεις ο πλέι μέικερ όλης της Αμερικής». Ο 79χρονος Φάουτσι είναι διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων από το 1984.

T

Άντονι ΦάουτσιμπάσκετΚορονοϊός