Αθλητισμός|16.04.2020 17:21

Τζόρνταν:«Σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι οι γονείς μου, όλα προήλθαν από αυτούς»

Newsroom

Στην εκπομπή «Good Morning America» φιλοξενήθηκε ο Μάικλ Τζόρνταν με αφορμή την επικείμενη έναρξη(19 Απριλίου για τις ΗΠΑ και 20/4 για την Ευρώπη) του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ «The Last Dance» που θα μεταδοθεί από το Netflix σε συνέχειες (10 επεισόδια) μέχρι τις 17 Μαΐου.

«Προσπαθήσαμε να απολαύσουμε εκείνη την χρονιά (σεζόν 1997-98) γνωρίζοντας καλά πως ένας μεγάλος κύκλος πλησίαζε στο τέλος. Ο Φιλ Τζάκσον στις αρχές της σεζόν είχε πει πως «αυτός θα είναι ο τελευταίος χορός» και το αντιμετωπίσαμε έτσι με στόχο να το χαρούμε, να το απολαύσουμε και να τελειώσουμε με σωστό τρόπο», είπε ο Μάικλ Τζόρνταν.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρει και το τρομερό buzzer beater που πέτυχε στον τελικό του ΝCAA το 1982 με το οποίο η ομάδα του, το Νόρθ Καρολάινα κατέκτησε τον τίτλο: «Μέχρι τότε όλοι στο Πανεπιστήμιο με γνώριζαν ως Μάικ Τζόρνταν μετά από αυτό το σουτ όλοι με αποκαλούσαν με το πλήρες όνομα μου, ο Μάικλ Τζόνταν».

Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ που πανηγύρισε με τους Σικάγο Μπουλς έξι πρωταθλήματα σε άλλο σημείο είπε: «Στο ντοκιμαντέρ θα δείτε και πράγματα που ίσως να έχετε ξεχάσει πως υπήρχαν. Δεν υπήρχε το διαδίκτυο η επικοινωνία δεν γίνονταν μέσω τηλεφώνων. Όταν ήμουν στο κολέγιο έστελνα γράμματα στην μαμά μου για να της πω πόσο την αγαπώ αλλά και να ζητήσω πράγματα που είχα ανάγκη για το κολέγιο. Τα παιδιά μου γελάνε με αυτό σήμερα. Έπρεπε να χρησιμοποιώ γραμματόσημα για την επικοινωνία. Η μαμά μου έχει κρατήσει όλα αυτά τα γράμματα...».

Ειδικά για τους γονείς του είπε: «Ήταν σκληρά εργαζόμενοι, άνθρωποι της δουλειάς κι αυτό πέρασε σε μένα αλλά και στα αδέλφια μου. Όλα προήλθαν από τους γονείς μου, έγινε μέρος της φύσης μου να μετατρέπω το αρνητικό σε κάτι θετικό». Το σπάνιο υλικό για το ντοκιμαντέρ προήλθε ως εξής:Το φθινόπωρο του 1997, ο Τζόρνταν, ο ιδιοκτήτης των Μπουλς, Τζέρι Ρέινσντορφ, και ο προπονητής της ομάδας, Φιλ Τζάκσον, συμφώνησαν να επιτρέψουν σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο της NBA Entertainment να ακολουθήσει την ομάδα για όλη τη σεζόν. Έτσι προκύπτει ένα πορτρέτο ενός μοναδικού παίκτη και μίας θρυλικής πια ομάδας που συνθέτουν το «The Last Dance».

T
T
T

Σικάγο ΜπουλςΜάικλ ΤζόρντανμπάσκετNBA