Αθλητισμός|16.04.2020 22:30

Την Μ. Παρασκευή αποφασίζει η Μπουντεσλίγκα για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος

Newsroom

Την επανέναρξη των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου στη Γερμανία, καλούνται να αποφασίσουν την Μ.Παρασκευή (17/4) οι εκπρόσωποι των 36 ομάδων των δύο κορυφαίων κατηγοριών της χώρας, που θα συνεδριάσουν διαδικτυακά. 

Η γερμανική Λίγκα έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη με θέμα την πιθανή επανεκκίνηση, με προϋπόθεση όμως τη διεξαγωγή των αγώνων χωρίς θεατές. Οι ημερομηνίες επανέναρξης που θα συζητηθούν είναι για τις 2 Μαϊου και τις 16 Μαϊου, ώστε τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν ως το τέλος Ιουνίου ή το αργότερο στις αρχές Ιουλίου και να μην υπάρχουν απώλειες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. 

Δεν αποκλείεται η Bundesliga να γίνει το πρώτο από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα συνεχίσει τη δράση του, άλλωστε όλες οι ομάδες προπονούνται πλέον από την προηγούμενη εβδομάδα για να αρχίσουν να βρίσκουν τον ρυθμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Σάλκε και η Πάντεμπορν από την Bundesliga αντιμετωπίζουν θέμα οικονομικής αφερεγγυότητας, ενώ το περιοδικό Kicker επισημαίνει πως 13 σύλλογοι της δεύτερης κατηγορίας αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης αν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης.

Γεμίζει το γήπεδο της Γκλάντμπαχ!

Στο μεταξύ το σχέδιο των οπαδών της Μπορούσια Γκλάντμπαχ που θέλουν να γεμίσουν το «πέταλο» τους για να δώσουν μία πιο ζωντανή εικόνα, προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Ήδη κατασκευάζουν αντί 19 ευρώ για τον καθένα τους, τη φιγούρα τους σε αδιάβροχο χαρτόνι σε φυσικό μέγεθος, που θα κάνει πιο όμορφο το «Borussia Park». Τα πρώτα χαρτόνια έχουν ήδη τοποθετηθεί όπως θα δείτε και στο βίντεο:

T

BundesligaποδόσφαιροΚορονοϊός