Αθλητισμός|13.12.2018 11:55

Κύπελλο και Ευρώπη συσπειρώνουν τον ΠΑΟΚ

Θοδωρής Φελάνης

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό το βράδυ της Τετάρτης το «Paok Sports Arena» θύμιζε πραγματική έδρα σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας με 3.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ να χειροκροτούν θερμά στο τέλος την νίκη της αγαπημένης τους ομάδας επί της Βενέτσια με 77-76 μετά από ένα δραματικό φινάλε.

Αυτή ήταν η 9η νίκη του Δικεφάλου σε σύνολο 10 αγώνων(σε Ελλάδα κι  Ευρώπη)και η 5η συνεχόμενη στο BasketBall Champions League με το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου να έχει κερδίσει Ναντέρ, Οπάβα, Φρίμπουργκ, Τενερίφη, Βενέτσια, Άρη, Κύμη  Λαύριο και ΑΕΚ(στο κύπελλο)έχοντας χάσει σε αυτό το διάστημα μόνο από  τον Ήφαιστο Λήμνου σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο σουτ.

Ο ΠΑΟΚ συνολικά από την αρχή της σεζόν μετράει(συμπεριλαμβανομένων και των δυο αγώνων Κυπέλλου) σε σύνολο 18 αγώνων 12 νίκες και 6 ήττες.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν και η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να υπερηφανεύεται πως βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της σε Ελλάδα, Ευρώπη και Κύπελλο.

Η καλή πορεία του τελευταίου μήνα και το ανταγωνιστικό πρόσωπο που βγάζει ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει ενεργοποιήσει μερίδα φιλάθλων του, ενώ η προοπτική μιας ευρωπαϊκής διάκρισης αλλά κι αυτή της παρουσίας σε έναν τελικό Κυπέλλου (θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Κύμη στον ημιτελικό), κρατάει σε εγρήγορση παίκτες όπως και συνολικά τον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

Οι «παραστάσεις» του Φιλ Γκος, έχουν δημιουργήσει ενθουσιασμό στον κόσμο. Ο Δικέφαλος έχει αποκτήσει έναν σπουδαίο ηγέτη, ένα χαρισματικό σκόρερ με έντονη προσωπικότητα που έχει αναλάβει τον ρόλο του «καθοδηγητή» και στα αποδυτήρια. Στα τελευταία τρία παιχνίδια (με Άρη, Λαύριο και Βενέτσια) ο αμερικανός έχει οργιάσει πετυχαίνοντας κατά μέσο όρο 22,6 πόντους.

Μετά και την τελευταία νίκη επί της Βενέτσια ο ΠΑΟΚ βελτίωσε ακόμη περισσότερο την θέση του στον 2ο όμιλο του BCL. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ρεκόρ 5-3 όπως και η Βενέτσια ενώ προπορεύονται οι Τενερίφη(7-1) και Χάποελ Χολον(6-2). Πιο πίσω βρίσκονται Ναντέρ(4-4) και Βόννη(3-5) ενώ χωρίς ελπίδες πρόκρισης συνεχίζουν την πορεία τους Οπάφα και Φρίμπουργκ(1-7).

μπάσκετΠΑΟΚ