Αθλητισμός|13.12.2018 12:40

Ο Ζεράρ Πικέ αγοράζει οµάδα της Ανδόρας

Newsroom

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφηµερίδα «Equipe», ο Ζεράρ Πικέ αποκάλυψε πρόσφατα ότι έχει πρόθεση να αγοράσει µια ποδοσφαιρική οµάδα και να δηµιουργήσει µια νέα διοργάνωση στο άθληµα που υπηρετεί.

Το πρώτο σχέδιο, λοιπόν, βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του, αφού ο 31χρονος Καταλανός συζητά για την αγορά της FC Ανδόρα, οµάδας που εδρεύει στο µικρό κρατίδιο των Πυρηναίων και αγωνίζεται στις τοπικές κατηγορίες του καταλανικού ποδοσφαίρου.

Ο Πικέ, µέσω της εταιρείας του «Kosmos», συζητά την αγορά του συλλόγου, αλλά προτού προχωρήσει σε αυτήν (αν τελικά το κάνει), εξετάζει τα υπέρ και τα κατά, αλλά κυρίως τα οικονοµικά δεδοµένα µιας τέτοιας κίνησης.

Ο σύντροφος της Σακίρα και πατέρας δύο αγοριών µε την Κολοµβιανή τραγουδίστρια είναι πολύ ανήσυχο επιχειρηµατικά πνεύµα, αφού ασχολείται µε τα όλο και πιο διαδεδοµένα e-sports (διοργανώσεις όπου συµµετέχουν οι καλύτεροι παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών), µε δίκτυο διανοµής οικολογικών µπέργκερ και ισοτονικών ποτών, ενώ ανέλαβε να αλλάξει το φορµάτ του Κυπέλλου Ντέιβις στο τένις, προκειµένου να το κάνει πιο ελκυστικό για το κοινό και, ταυτόχρονα βεβαίως, πιο εµπορικό.

Ζεράρ ΠικέΜπαρτσελόνα