Αθλητισμός|19.04.2020 22:29

Βιεϊρίνια: «Εκλαψα όταν δεν μπορούσα να βοηθήσω μετά τον τραυματισμό μου»

Newsroom

Στις ιδιαίτερες στιγμές που έζησε με τον ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν αλλά και στο παρελθόν στάθηκε ο Αντρέ Βιεϊρίνια μιλώντας στην πορτογαλική τηλεόραση. Ο αρχηγός του Δικεφάλου τόνισε πως έκλαψε όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, ενώ ξεχώρισε ως μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής του όταν αποθεώθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

«Έπρεπε να με πουλήσει ο ΠΑΟΚ. Δεν ήθελα να φύγω. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της και να φύγω στο τέλος της σεζόν» είπε για την πρώτη του θητεία στην ομάδα και πρόσθεσε: «Επέστρεψα για την αγάπη που έχω στο σύλλογο. Είχα πιο συμφέρουσες οικονομικά προτάσεις, αλλά το συζήτησα με τη γυναίκα μου και αποφασίσαμε να γυρίσω. Όταν ο Σαββίδης ανέλαβε την ομάδα ο κόσμος άρχισε να ονειρεύεται τίτλους».

Για τη στιγμή του τραυματισμού του και όσα ακολούθησαν είπε: «Πόνεσα περισσότερο από τον τραυματισμό, όταν ήξερα ότι δεν θα μπορέσω να παίξω στο παιχνίδι των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του τίτλου, γιατί έκανα μία από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα μου. Όταν μου είπαν να ετοιμαστώ να μπω, δεν το πίστευα! Δεν ήταν μόνο του ότι συμμετείχα σε ένα ματς που γράφονταν ιστορία για το σύλλογο, αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο, γιατί δεν πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχει μπει κάποιος να αγωνιστεί με ρήξη χιαστών. Ήταν από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου και της ζωής αυτό που έζησα. 30.000 κόσμος να φωνάζει το όνομα μου. Είναι μία ημέρα που τη βάζω δίπλα με την κατάκτηση του EURO.

Στο τέλος, ξέσπασα σε κλάματα που δεν μπορούσα να βοηθήσω. Είχα ήδη κάνει την επέμβαση, δεν αισθανόμουν πόνο. Σε κάποια στιγμή ο Σέρτζιο Ολιβέιρα μου δίνει τη μπάλα και εγώ τον έβρισα! "Δώσε μου πάσα, αλλά δώσ' την μου στο αριστερό", του είπα (γέλια). "Δεν γίνεται να σε αποθεώνει τόσος κόσμος και να μην ακουμπήσεις μπάλα", μου απάντησε! Αυτό που πετύχαμε δεν ήταν μόνο ένα όνειρο δικό μου, αλλά ένα όνειρο μίας ολόκληρης πόλης, εκατομμυρίων φίλων του ΠΑΟΚ!».

Αντελίνο Αντρε ΒιεϊρίνιαποδόσφαιροΠΑΟΚ