Αθλητισμός|20.04.2020 13:03

Τσέφεριν: «Τραγικός αντίκτυπος για συλλόγους και λίγκες αν δεν τελειώσει η σεζόν»

Newsroom

Τον προβληματισμό του για τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει η οριστική διακοπή της ποδοσφαιρικής σεζόν λόγω κορονοϊού, εξέφρασε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο πρόεδρος της UEFA σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» παραδέχθηκε ότι θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα κλαμπ και στις λίγκες η μη ολοκλήρωση της σεζόν 2019-20. Αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος για τον οποίο η UEFA περιμένει τις εξελίξεις και δεν αποφασίζει το οριστικό λουκέτο. Παράλληλα, τόνισε πως όταν επανεκκινήσουν οι αγώνες, σε πρώτη φάση είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών. «Είναι καλύτερα να παίζεται ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους απ' το να μην παίζεται καθόλου ποδόσφαιρο» είπε χαρακτηριστικά.

«Προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των φιλάθλων, των παικτών και των προπονητών. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, επομένως θεωρώ πως υπάρχουν επιλογές που μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα σε κάθε χώρα. Ισως πρέπει να το κάνουμε χωρίς την παρουσία θεατών, αλλά το σημαντικότερο είναι να διεξαχθούν τα παιχνίδια. Είναι προτιμότερο να παίζεται ποδόσφαιρο χωρίς θεατές απ' το να μην παίζεται καθόλου» είπε αρχικά ο Τσέφεριν.

Και πρόσθεσε: «Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, το ποδόσφαιρο θα φέρει χαρά στους ανθρώπους και μία αίσθηση επιστροφής στην ομαλότητα, έστω κι αν χρειαστεί να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσω τηλεόρασης. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ο αντίκτυπος θα ήταν τραγικός για τους συλλόγους και τις λίγκες. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε (σ.σ. τα πρωταθλήματα) αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των αρχών και να περιμένουμε την έγκρισή τους για να επιστρέψουμε στη δράση».

Αναφορικά με το αν το Champions League και το Europa League θα διεξαχθούν τον Αύγουστο κι αν υπάρχει κάποιο deadline, σχολίασε: «Εξαρτάται από το πότε θα επιστρέψουμε στη δράση. Αν συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα. Δεν υπάρχει κάποιο deadline για τους τελικούς. Τα πάντα εξαρτώνται από το πότε θα ξαναπαιχτεί ποδόσφαιρο».

Ακόμη επισήμανε πως τα μέτρα θα είναι μόνο προσωρινά και με την πάροδο του χρόνου «θα επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς και σε γεμάτα γήπεδα». Επιπλέον σημείωσε ότι είναι δύσκολο να γίνουν αγώνες των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως η νέα σεζόν θα αρχίσει τον Οκτώβριο. Παραδέχθηκε πάντως ότι επί του παρόντος δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τις εθνικές κυβερνήσεις.

ποδόσφαιροChampions LeagueΑλεξάντερ ΤσέφερινUEFA