Αθλητισμός|22.04.2020 16:31

Ομπράντοβιτς: Δήλωσε θαυμαστής του Φιλ Τζάκσον και του Αντώνη Ρέμου

Newsroom

Σε ρυθμούς… καραντίνας, χαλαρός, αξύριστος αλλά και έτοιμος να απαντήσει σε κάθε ερώτημα του συνομιλητή του εμφανίσθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Time Out» ,στο επίσημο κανάλι της Euroleague. O έμπειρος τεχνικός φιλοξενήθηκε από τον συμπατριώτη του ηθοποιό Ντάρκο Πέριτς ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός από τη σειρά «Casa De Papel», όπου ενσαρκώνει τον «Ελσίνκι».

Ο Ομπράντοβιτς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους δεσμούς του με την Ελλάδα: «Έζησα 13 χρόνια στην Ελλάδα. Μπορώ να σου πω ότι από το 1999 μέχρι το 2008 ήταν υπέροχα χρόνια. Ζούσα σε μία όμορφη γειτονιά, μιλούσα με απλούς, καθημερινούς ανθρώπους, που δεν ενδιαφερόντουσαν τόσο για το μπάσκετ. Ήταν γιατροί, δάσκαλοι, τραπεζίτες, σερβιτόροι. Είναι αξέχαστα εκείνα τα χρόνια. Ξέρεις, μου τηλεφωνούν φίλοι μου συνέχεια και νομίζω ότι πρέπει να επισκεφτώ σύντομα την Ελλάδα».

Για τα παιδικά του χρόνια είπε: «Στο δημοτικό στο Τσάτσακ έπαιζα ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ και τελικά αγάπησα το μπάσκετ. Το είδωλό μου ήταν ο Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς. Κάποιοι φίλοι μου κόλλησαν το Ζοτς επειδή ευστοχούσα συνέχεια. Σημαίνει κάτι σαν το... on fire».

Σε ερώτηση σχετικά με τον αγαπημένο του προπονητή απάντησε: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Φιλ Τζάκσον. Είχε απίστευτα αποτελέσματα και κοούτσαρε πολύ ισχυρές προσωπικότητες, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Θέλω να διαβάσω το βιβλίο του σύντομα». Σε ερώτηση για τον αγαπημένο του τραγουδιστή είπε: «Αντώνης Ρέμος».

Για το παιχνίδι που αγάπησε περισσότερο: «Το παιχνίδι που έχω δει περισσότερες φορές από οποιοδήποτε είναι ένας τελικός στο NCAA μεταξύ Βιλανόβα και Τζορτζτάουν στις αρχές των 80s. Κάποιοι συγγενείς από το Σικάγο μου είχαν στείλει την κασέτα. Το έβλεπα συνέχεια…».

Για το αν τέθηκε ποτέ ως ενδεχόμενο μια συνεργασία του με ομάδα του ΝΒΑ είπε: «Δεν πήγα ποτέ γιατί κανένας δεν με κάλεσε. Αυτή είναι η αλήθεια. Το 2012, όταν αποχωρήσαμε από τον Παναθηναϊκό με τον Δημήτρη(σ.σ.Ιτούδη), δέχτηκα μια πρόσκληση από τους Πίστονς και ακολουθήσαμε το πρόγραμμά τους για έναν μήνα. Παρακολουθήσαμε τα φιλικά και την έναρξη της Regular Season. Ήμασταν για 30 μέρες με τον Τζο Ντούμαρς, μιλούσαμε συνεχώς για όλα τα θέματα. Κάποια στιγμή, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ειπώθηκε κάτι για τις σκέψεις μου. Αυτό είναι όλο. Αυτή είναι η ιστορία».

Γενικά για το ΝΒΑ δήλωσε: «Είναι καταπληκτικά. Όλα είναι τέλεια, σε όλους τους τομείς. Όποιος προπονητής από την Ευρώπη έχει την φιλοδοξία να εργαστεί εκεί, πρέπει να το κάνει. Το εύχομαι σε όλους τους Ευρωπαίους και πιστεύω ότι μπορούν να πετύχουν εκεί. Ο Μάικ Ντ'Αντόνι και ο Ντέιβιντ Μπλατ έκαναν σπουδαία δουλειά».

Για τον εαυτό του: «Κανένας δεν μπορεί να με κριτικάρει περισσότερο από την κριτική που ασκώ εγώ ο ίδιος στον εαυτό μου. Δεν μπορώ να πω ότι τα ξέρω όλα. Μπορώ να βελτιωθώ, προσπαθώ να βελτιωθώ. Όσο κάνω αυτή την δουλεία θα προσπαθώ να βελτιώνομαι».

Σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και όσα συνέβησαν είπε: «Είμαστε όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε καμία διαφορά, ανεξάρτητα από την εθνικότητά μας και την θρησκεία μας. Αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες μας βοήθησε να το καταλάβουμε καλύτερα. Πρέπει να έχουμε πίστη, να μετατρέψουμε τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές, να παλέψουμε και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί».Στη διάρκεια της ημέρας δημοσίευμα της «Hurriyet» ανέφερε πως ο Ομπράντοβιτς και Φενέρ ανανέωσαν την συνεργασία τους για τα επόμενα 2+1 χρόνια.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη Ομπράντοβιτς

ΦΙλ ΤζάκσονEuroleagueΑντώνης ΡέμοςμπάσκετΖέλικο Ομπράντοβιτς