Αθλητισμός|22.04.2020 10:38

La Liga: Για τις 6 Ιουνίου η σέντρα, για την επόμενη σεζόν το Κύπελλο

Newsroom

Στην Ισπανία ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην ποδοσφαιρική δράση, καθώς όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Sport», σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονείται η σέντρα μπορεί να γίνει στις 6 Ιουνίου.

Η ισπανική κυβέρνηση χαλαρώνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, κάτι που σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες, οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν κανονικά προπονήσεις. Αν αυτό συμβεί στις 4 ή στις 11 Μαϊου και παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τότε μπορεί να υλοποιηθεί το αρχικό πλάνο για σέντρα στη La Liga κατά προτίμηση στις 6 ή έστω στις 13 Ιουνίου. Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου.

Αντίθετα με το πρωτάθλημα, ο τελικός του κυπέλλου, δείχνει να μετατίθεται για την επόμενη σεζόν. Στη συζήτηση που έγινε ανάμεσα στο Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο της χώρας, την ομοσπονδία και τη La Liga, οι δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό του Copa del Rey, η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενημέρωσαν πως θέλουν να παίξουν παρουσία των φιλάθλων τους και γι' αυτό ζήτησαν την μετάθεση του τελικού. 

Ανησυχούν οι ποδοσφαιριστές

Παρά τα σχέδια της La Liga, οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές ανησυχούν μπροστά στα σενάρια επιστροφής στα γήπεδα. Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν οι αρχηγοί  και των 42 ομάδων της La Liga και της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου με την Ενωση παικτών (AFE), αποφάσισαν να ενημερώσουν το υπουργείο Αθλητισμού και το υπουργείο Υγείας για τον προβληματισμό τους να επιστρέψουν στην κανονική δραστηριότητα.

Κορονοϊόςποδόσφαιροcopa del ReyLa Liga