Αθλητισμός|22.04.2020 16:35

Βουτιά των μετοχών των ποδοσφαιριστών λόγω κορονοϊού

Newsroom

H πανδημία του κορονοϊού αναμένεται να ρίξει κατακόρυφα την μεταγραφική αξία των ποδοσφαιριστών. Οι μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο βουλιάζουν, το ίδιο ισχύει και με την συνολική αξία των ομάδων. Και πιο τρομακτικό είναι το νέο καθεστώς που θα επικρατήσει στην μεταγραφική περίοδο.

Το Transfermarkt, ήδη έχει υπολογίσει τις απώλειες που είναι της τάξης του 10% - 20%.  Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νούμερο ένα της σχετικής λίστας με την μεγαλύτερη αξία στην αγορά, παραμένει ο Κιλιάν Μπαπέ, η αξία του οποίου όμως έχει πέσει από 200.000.000 στα 180.000.000 εκατομμύρια ευρώ. Μεγαλύτερο είναι το χτύπημα για τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος παραμένει δεύτερος, αλλά με μείωση 20%, η αξία του από 160 εκατ. ευρώ, έχει κάνει βουτιά στα 128 εκατ. Το μεγαλύτερο χτύπημα έχει κάνει ο Εντέν Αζάρ, που από τα 150 εκατ. ευρώ η αξία του έχει πέσει στα 80! Όσο για τον Λιονέλ Μέσι, είναι πια στην ένατη θέση με 112 εκατ. ευρώ από τα 140. Η αξία όλων των ποδοσφαιριστών έχει μειωθεί κατά 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Υπάρχουν βέβαια και ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει φέτος εξαιρετικές εμφανίσεις και το κασέ τους αναμένεται να ανέβει, παρά την κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός. Το παιδί θαύμα του νορβηγικού ποδοσφαίρου, ο Έρλινγκ Χάλαντ υπολογίζεται ότι αξίζει 72 εκατομμύρια ευρώ, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ο Λαουτάρο Μαρτίνες της Ίντερ έχει ανέβει στα 64 εκατ., ενώ παίκτες όπως ο Ανσού Φάτι, ο Αλφόνσο Ντέιβις και ο Φεντερίκο Βαλβέρδε έχουν εκτοξεύσει τις μετοχές τους.

Μεγάλη πάντως είναι η πτώση και στην αξία των συλλόγων. Όλες οι ομάδες έχουν πτωτικούς δείκτες. Η αξία της Ρεάλ μειώθηκε από 991 εκατομμύρια ευρώ σε 888 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αξία της Μπαρτσελόνα μειώθηκε κατά 207 εκατομμύρια ευρώ στα 852,6 εκατομμύρια. Πιο ακριβή ομάδα θεωρείται η Μάντσεστερ Σίτι, που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

ΚορονοϊόςΝεϊμάρποδόσφαιροΚιλιάν ΜπαπέΛιονέλ Μέσι