Αθλητισμός|23.04.2020 00:00

Στα Ν. Φερόε αρχίζουν το ποδόσφαιρο αλλά απαγορεύεται το... φτύσιμο!

Newsroom

Με μόλις 185 καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων μόλις τα επτά (!) να παραμένουν ενεργά, τα Νησιά Φερόε μπορούν να αισθάνονται ανακούφιση για το γεγονός ότι η πανδημία που θερίζει σε ολόκληρο τον πλανήτη με περισσότερα από 2,6 εκατ. ασθενείς και τουλάχιστον 183 χιλιάδες νεκρούς, πέρασε... ξώφαλτσα από τον τόπο τους. Για το λόγο αυτό η ζωή έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Και η κανονικότητα περιλαμβάνει πλέον και την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου. Το εθνικό πρωτάθλημα κάνει restart το Σάββατο 9 Μαΐου και τα Ν. Φερόε θα γίνουν η πρώτη χώρα-μέλος της UEFA που θα αρχίσει και πάλι να παίζει ποδόσφαιρο (υπάρχει βεβαίως η Λευκορωσία που όμως δεν σταμάτησε ποτέ). Με καθυστέρηση δύο μηνών από την προγραμματισμένη σέντρα της Λίγκας, αποφασίστηκε να τηρηθεί ένα πρωτόκολλο υγείας, το οποίο μεταξύ άλλων απαγορεύει στους ποδοσφαιριστές να φτύνουν ή να φυσούν τη μύτη τους στο έδαφος!

Παράλληλα, θα γίνεται απολύμανση της μπάλας, κάθε παίκτης θα έχει ξεχωριστά μπουκάλια με νερό, άπαντες θα πλένουν τα χέρια τους προτού μπουν στο γήπεδο, ενώ θα πραγματοποιούνται και τακτικές εξετάσεις στα μέλη των ομάδων. Ακόμη, κάθε ομάδα (όσο δυσλειτουργικό κι αν είναι αυτό για τον προπονητή) θα έχει δύο αποδυτήρια προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις. Παρά πάντως τα ελάχιστα κρούσματα που υπάρχουν στη χώρα, δεν ελήφθη η απόφαση για παρουσία οπαδών στις εξέδρες, που θα μείνουν κλειστές, σε αντίθεση με τη Σουηδία που προγραμματίζει σέντρα τον Ιούνιο με θεατές στα γήπεδα

ΚορονοϊόςποδόσφαιροΝησιά Φερόε