Αθλητισμός|23.04.2020 10:31

Μεγάλο φαβορί ξανά για τον τίτλο του MVP ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε επικοινωνία του με τους Κομισάριους των κορυφαίων ομαδικών αθλημάτων στις ΗΠΑ(ΝΒΑ, MLB, NHL κ.α.), επανέλαβε πριν από λίγες ημέρες την επιθυμία του για επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων το συντομότερο δυνατόν. Το ΝΒΑ , μελετά αυτή τη στιγμή δυο σενάρια: Είτε την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας με διαδικασίες εξπρές, είτε με απευθείας μετάβαση στην postseason πάντα με την προϋπόθεση πως αρχικά τα παιχνίδια θα γίνουν χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

«Θα ξεκινήσουν χωρίς την παρουσία φιλάθλων και θα είναι μόνο για την τηλεόραση. Αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει ώσπου θα έρχεται ο κόσμος σταδιακά στα γήπεδα. Μπορεί στην αρχή να κάθονται ανά δύο θέσεις και στο τέλος θα έχουμε και πάλι γεμάτα γήπεδα. Όταν εξαφανιστεί ο κορονοϊός τα γήπεδα θα είναι γεμάτα. Και θα απολαμβάνουμε τα σπορ, όπως ακριβώς τα απολαμβάναμε και προ ιού», είπε ο Τραμπ.

Με τις περισσότερες ομάδες της λίγκας να έχουν συμπληρώσει ήδη 65 αγώνες αρκετοί αναλυτές του ΝΒΑ κρίνουν πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το μεγάλο φαβορί για την ανάδειξη του σε MVP για 2η συνεχόμενη σεζόν, όποτε κι αν αυτή ολοκληρωθεί. Λίγες εβδομάδες πριν ο Αντετοκούνμπο βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων μεγάλης ψηφοφορίας στην οποία μετείχαν 70 δημοσιογράφοι από όλη την χώρα και δημοσιεύθηκε από το ESPN.

Πρόσφατα, μια ακόμη ψηφοφορία την οποία διεξήγαγε το μεγάλο αμερικανικό δίκτυo CBSports έδωσε την πρωτιά στον διεθνή Έλληνα φόργουορντ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον 2ο Λεμπρόν Τζέιμς. Στο ίδιο poll, όπου μετείχαν 10 εξειδικευμένοι και έμπειροι συντάκτες του μπάσκετ, ο «Greek Freak» αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός μαζί με τον Άντονι Ντέιβις(Λος Άντζελες Λέικερς).Καλύτερος ρούκι αναδείχθηκε ο Τζα Μοράντ(Μέμφις Γκρίζλις), ενώ κόουτς της χρονιάς ο Νικ Νερς(Τορόντο Ράπτορς).

Στην περίπτωση που τελικά ο  Αντετοκούνμπο τα καταφέρει θα γίνει μόλις ο 4ος παίκτης (με ηλικία ως 25 ετών), στην ιστορία του ΝΒΑ που θα έχει στην κατοχή του δυο τίτλους MVP.Μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς είχε μέσο όρο 29,6 πόντους(πέρσι είχε 27,7) , 13,7 ριμπάουντ(πέρσι 12,5) και 5,8 ασίστ (5,9 το 2018-19).

T

μπάσκετΓιάννης ΑντετοκούνμποNBAΜιλγουόκι Μπακς