Αθλητισμός|23.04.2020 21:51

Στιβ Κερ: «Η μπουνιά που μου έριξε ο Τζόρνταν μας έκανε καλό»!

Newsroom

Το καθηλωτικό ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζόρνταν και τους Σικάγο Μπουλς έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για τη ζωή του Air Jordan αλλά και την πορεία των «ταύρων». Το The Last Dance φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο παλιές και άκρως ενδιαφέρουσες μπασκετικές ιστορίες. Μια απ' αυτές είναι και το περιβόητο επεισόδιο που υπήρξε μεταξύ του Τζόρνταν και του τότε συμπαίκτη του και νυν προπονητή των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορ, Στιβ Κερ, ο οποίος μίλησε για το ξύλο που έπαιξαν οι δυο τους αλλά και για το... καλό που έκανε στην ομάδα!

Ηταν λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν 1995-96, οπότε ο Τζόρνταν έπαιζε σκληρά σε μια άμυνα τον Κερ, ο οποίος δεν άντεξε και του μίλησε σε πολύ έντονο ύφος. Ο Τζόρνταν αντέδρασε και έπειτα από μερικά... γαλλικά, αντάλλαξαν γροθιές με αποτέλεσμα ο Κερ να εμφανιστεί τις επόμενες μέρες με μαυρισμένο μάτι!  «Μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτό το επεισόδιο βοήθησε τη σχέση μας και ας ακούγεται περίεργο κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Κερ στο TNT και πρόσθεσε: «Δεν προτείνω να το κάνετε στο σπίτι, όμως τότε οι προπονήσεις ήταν πραγματικά πολύ έντονες. Τώρα πια είμαστε πιο έξυπνοι και συντηρούμε τους αθλητές μας. Δεν έχουμε πολλές προπονήσεις, ξεκουραζόμαστε περισσότερο και η αποθεραπεία είναι πιο σημαντικά, οπότε δεν υπάρχει τόσος ανταγωνισμός σε καθημερινή βάση. Ολα αυτά είναι θετικά, δείτε τι κάνει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μετά από 17-18 χρόνια, ενώ ο Τζόρνταν έπαιξε 12-13».

Για το περιστατικό είπε: «Οι προπονήσεις μας ήταν πολύ έντονες. Ο Μάικλ έβαζε ψηλά τον πήχη. Υπήρξαν τουλάχιστον τρία επεισόδια εκείνη τη χρονιά, σε κάθε ομάδα γίνονταν αυτά τις δεκαετίες του '80 και του '90. Υπήρχε πολύ έντονος ανταγωνισμός και εύκολα μπορούσαν τα πράγματα να ξεφύγουν. Αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό, δεν ήταν πολλές φορές ούτε καν σημαντικό. Ο Τζόρνταν, σε εκείνη την περίπτωση, απλά με δοκίμαζε και εγώ απάντησα. Νομίζω ότι τότε ήταν που πέρασα το τεστ».

Παλαιότερα για το ίδιο επεισόδιο είχε πει: «Από εκείνη τη μέρα κι έπειτα, με εμπιστευόταν περισσότερο. Ημουν σαν ένα παιδί στο Jurassic Park που δέχθηκε επίθεση από έναν δεινόσαυρο».

The Last DanceNBAΣτιβ ΚερΜάικλ ΤζόρντανΣικάγο Μπουλς