Αθλητισμός|24.04.2020 15:29

«Το σέρβικο λόμπι ήθελε ο Ολυμπιακός να κερδίσει την Euroleague το 1997»

Newsroom

Ο Ολυμπιακός γιορτάζει την συμπλήρωση 23 χρόνων από την κατάκτηση του τίτλου της Euroleague το 1997 στην Ρώμη(σαν σήμερα 24 Απριλίου)  ενώ την ίδια στιγμή ο Σμάικο Σάγκατιν, προπονητής επί σειρά ετών της Ολίμπια Λουμπλιάνα αφήνει… σκιές μιλώντας περί «σέρβικου λόμπι» που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση εκείνου του Final-4.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «siol.net» στην Σλοβενία ο Σάγκατιν είπε:«Στον Ολυμπιακό ήταν προπονητής ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ  Γενικός Γραμματέας της FIBA ήταν ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς ο οποίος βρισκόταν στις εξέδρες του γηπέδου. Το σερβικό λόμπι ήθελε να κερδίσει την EuroLeague ο Ολυμπιακός. Είχα πολλά νεύρα σε εκείνον τον αγώνα. Αυτός είναι ενδεχομένως κι ένας από τους λόγος που διασπάστηκε το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Γι αυτό στην πορεία δημιουργήθηκε η ULEB κι έτσι η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ωστόσο ο Σάγκατιν παραδέχεται πως η ομάδα του, που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό της διοργάνωσης δεν θα μπορούσε με βάση τις δυνατότητες της να κερδίσει την ελληνική ομάδα: «Ήταν μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού η κατάκτηση του τίτλου. Για εμάς, η τρίτη θέση ήταν επίσης σημαντικό κατόρθωμα, που δεν χρειάζεται να μας αφήνει πικρή γεύση. Αυτό ήταν το πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα, βάσει των δυνατοτήτων μας», δήλωσε. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός είχε επιβληθεί της Ολίμπια Λιουμπλιάνας (74-65),στον ημιτελικό με τον Ντέιβιντ Ρίβερς να πετυχαίνει 28 πόντους.

T

μπάσκετΟλυμπιακόςEuroleague