Αθλητισμός|25.04.2020 11:36

Αντρές Ινιέστα: Η μάχη του με το «τέρας» της κατάθλιψης

Newsroom

Ο Αντρές Ινιέστα το 2009 πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα και όλοι υπέθεταν πως ο 25χρονος τότε Ισπανός ποδοσφαιριστής ζει το όνειρο της μεγάλης επιτυχίας. Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας όμως κρύβονταν ένα μικρό δράμα. Όπως εξομολογήθηκε στο ντοκιμαντέρ που αφορά τη ζωή του «Andrés Iniesta: The Unexpected Hero» όλα ξεκίνησαν με αφορμή την απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου.  

«Όταν έμαθα τα νέα της απώλειας του Ντάνι Χάρκε από καρδιακή προσβολή  ήταν σαν κάποιος να μου έδωσε μπουνιά. Ήταν ένα γερό σοκ για μένα. Και πραγματικά ήμουν χάλια, δεν ένιωθα καλά. Οι ημέρες περνούσαν και καταλάβαινα ότι η κατάσταση μου δεν βελτιώνονταν». Κάπως έτσι ζήτησε βοήθεια από τους γονείς του. Ο πατέρας του Χοσέ Αντόνιο δήλωσε: «Όταν ο γιος σου είναι 25 χρονών και σου ζητάει να κοιμηθεί στο κρεβάτι με τους γονείς του, τότε κάτι δεν πάει καλά».

Ο Ινιέστα πήγε σε ψυχολόγο ο οποίος του μίλησε για τις συνέπειες μιας κατάθλιψης ενώ μεγάλη ήταν η βοήθεια που του πρόσφερε κι ο  Πεπ Γκουαρντιόλα: «Ο Πεπ του είχε πει ότι το σημαντικότερο είναι ο Αντρές ο άνθρωπος, όχι ο ποδοσφαιριστής».

Ο Ινιέστα είχε μιλήσει για την «μάχη» του με την κατάθλιψη και το 2018. Σε συνέντευξη του είχε πει: «Ευχόμουν να έρθει η νύχτα για να μπορέσω να πάρω το χάπι και να ξεκουραστώ. Όταν υποφέρεις από κατάθλιψη, δεν είσαι ο εαυτός σου. Όταν είσαι τόσο ευάλωτος, είναι δύσκολο να ελέγξεις τις στιγμές της ζωής».

κατάθλιψηποδόσφαιροΑντρές Ινιέστα