Αθλητισμός|14.12.2018 00:05

Europa League: Σπουδαία πρόκριση - θρίλερ του Ολυμπιακού στους «32»

Newsroom

Ενας Ολυμπιακός βγαλμένος από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας, νίκησε την Μίλαν, τη νίκησε 3-1, την πέταξε εκτός Europa League και πήρε πανάξια το εισιτήριο για τους “32” της διοργάνωσης! Επειτα από ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο μπήκαν όλα τα γκολ, οι “ερυθρόλευκοι” με τη συγκλονιστική τους απόδοση, προκάλεσαν αίσθηση και προκρίθηκαν.

Δυνατά, με διάθεση να αιφνιδιάσουν, μπήκαν στο ματς οι γηπεδούχοι. Πρόθεση που λίγο έλειψε να τους δικαιώσει στα πρώτα δευτερόλεπτα, καθώς ο Γκερέρο βρέθηκε στο ύψος της περιοχής προ του Ρέινα, αλλά ο έμπειρος κίπερ απομάκρυνε με τα πόδια. Με μια διάταξη πιο κοντά στο 4-4-2, με τον Φορτούνη λίγο πιο προωθημένο από τον Γκερέρο, παρέταξε την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς, επιλέγοντας για τα “φτερά” τους Ποντένσε και Φετφατζίδη.

Η άμυνα της Μίλαν, με ενισχυμένο κέντρο και δυναμικά μαρκαρίσματα, κατάφερε μετά το 1οό λεπτό να ισορροπήσει και να βγει δύο φορές με αξιώσεις στην επίθεση. Ο Σα αντέδρασε σωστά στα πόδια του Ιγκουαΐν και του Κουτρόνε, δίνοντας εκ νέου ώθηση στην ομάδα του που ανέβηκε ξανά στο γήπεδο. Σοβαρή απειλή, πάντως, δεν δημιουργήθηκε πλην μια προσπάθειας του Γκιλιέρμε εντός περιοχής. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τους παίκτες της Μίλαν να ελέγχουν την όρεξη και την ορμή των “ερυθρολεύκων”, ενώ ο Ρέινα αντέδρασε σωστά σε κτύπημα φάουλ του Φορτούνη (44').

Νέα ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Φετφατζίδη, βρήκε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του β' μέρους με σαφή διάθεση για πίεση ψηλά και τη δεξιά πτέρυγα να ανεβάζει στροφές. Ολη αυτή η προσπάθεια έφερε καρπούς στο 60' με το γκολ του Σισέ (κεφαλιά), έπειτα από την ωραία κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ από Φορτούνη και Ποντένσε. Λίγο έλειψε, μάλιστα, να γίνει και το 2-0 τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Φορτούνης βρέθηκε προ του Ρέινα, ο ο οποίος τον σταμάτησε αρχικά, με τον Γκερέρο να παίρνει το ριμπάουντ, αλλά να σουτάρει σε αντίπαλο. Τεράστια ευκαιρία.

Οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν τελικά και 2ο γκολ στο 70' έπειτα από δυνατό σουτ του Γκιλιέρμε και κόντρα στο πόδι του Ζαπάτα. Η χαρά για τους φίλους του Ολυμπιακού, όμως, κράτησε μόλις δύο λεπτά, καθώς σε εκτέλεση κόρνερ ο Ζαπάτα πήρε το αίμα του πίσω και μείωσε στο σκορ, με υποψία ότι χρησιμοποίησε και το χέρι του.

Η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο, ενώ ο Γκερέρο έχασε και τρίτη μεγάλη ευκαιρία στο 75', αλλά τον έκοψε τελευταία στιγμή ο Αμπάτε. Κάπου εκεί μπήκε στο ματς ο Τοροσίδης και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα κέρδισε πέναλτι (κράτημα Αμπάτε), το οποίο αξιοποίησε ο Φορτούνης (81') μέσα σε αποθέωση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά (79' Τοροσίδης), Γκιλιέρμε, Φορτούνης, Φετφατζίδης (69' Νάτχο), Ποντένσε (85' Μπουχαλάκης), Γκερέρο.

ΜΙΛΑΝ: Ρέινα, Καλάμπρια, Αμπάτε, Σαπάτα, Ροντρίγκεθ (84' Χαλίλιβοτς), Κεσιέ, Μπακαγιοκό, Τσαλχάνογλου, Καστιγιέχο, Ιγκουαΐν, Κουτρόνε (78' Λαξάλτ).

ΜίλανΟλυμπιακόςποδόσφαιροEuropa League