Αθλητισμός|26.04.2020 19:57

Η Bundesliga αρχίζει αλλά κόβονται ερωτικές επαφές, φιλιά, room service!

Newsroom

Οι ποδοσφαιριστές στην Bundesliga ετοιμάζονται για να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση, αλλά θα πρέπει να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Τόσο η Λίγκα όσο και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γερμανίας έχουν αποστείλει το... πρωτόκολλο της επιστροφής για όλα όσα επιτρέπονται, αλλά κυρίως για αυτά που απαγορεύονται με την επανέναρξη της σεζόν. Και όσα προκύπτουν είναι άκρως ενδιαφέροντα καθώς, μεταξύ άλλων, υπάρχει σύσταση και για αποχή των ποδοσφαιριστών από τις ερωτικές πράξεις! Επίσης, μπαίνει απαγορευτικό και στα φιλιά με τις συντρόφους τους αλλά και στα μέλη των οικογενειών τους!

Αναλυτικά το πρωτόκολλο που πρέπει να τηρηθεί αναφέρει τα εξής:

-Τεστ για κορονοϊό: οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη των ομάδων θα υποβάλλονται σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα (τη μία την παραμονή κάθε αγώνα). Οι συναντήσεις της ομάδας θα γίνονται σε μεγάλες αίθουσες και άπαντες πρέπει να τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους. Ντους και φαγητό κόβονται στο γήπεδο και στο προπονητικό κέντρο. 

-Μετακίνηση με πολλά πούλμαν: η αποστολή κάθε ομάδας θα φτάνει στο γήπεδο για κάθε αγώνα με δύο ή τρία πούλμαν, ώστε όσοι μεταφέρονται να έχουν απόσταση ασφαλείας. Κάθε ομάδα θα φτάνει και θα αναχωρεί σε διαφορετική ώρα από την αντίπαλό της, ενώ κατά την άφιξη όλα τα μέλη της αποστολής θα θερμομετρούνται. Κάθε ποδοσφαιριστής θα χρησιμοποιεί το δικό του μπουκάλι με νερό στη διάρκεια του αγώνα. Παίκτες των δύο ομάδων δεν θα πρέπει να είναι στο τούνελ ή στους κοινόχρηστους χώρους ταυτόχρονα. Οι αναπληρωματικοί στους πάγκους θα κάθονται μακριά ο ένας από τον άλλον.

-Απομόνωση στο ξενοδοχείο: κατά την παραμονή της ομάδας στο ξενοδοχείο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά ένας όροφος ή όροφοι, συγκεκριμένα ασανσέρ και χώροι, στους οποίους δεν θα έχουν πρόσβαση άτομα εκτός ομάδας. Οι παίκτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το ασανσέρ πατώντας τα κουμπιά με τον αγκώνα τους, ενώ θα απαγορεύεται το room service. Τα δωμάτια, επίσης, δεν θα καθαρίζονται, ενώ θα πρέπει να φορούν μάσκες στους κοινόχρηστους χώρους.

-Απαγορεύονται φιλιά και ερωτικές επαφές: στο σπίτι τους θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να περιορίσουν τον αριθμό των επισκεπτών. Δεν συστήνεται να φορούν μάσκες, αλλά θα πρέπει να κρατούν αρχείο των ανθρώπων που τους επισκέπτονται. Συνίσταται, επίσης, η αποχή από το σεξ και τα φιλιά, ενώ δεν θα πρέπει να μοιράζονται πετσέτες, σεντόνια, οδοντόβουρτσες και άλλα αντικείμενα με άλλους στο σπίτι.

ΓερμανίαBundesligaΚορονοϊός