Αθλητισμός|29.04.2020 17:38

Οδηγία της FIFA στους ποδοσφαιριστές: «Μη φτύνετε, θα τιμωρείστε με κίτρινη κάρτα!»

Newsroom

Το ποδόσφαιρο δεν θα είναι ποτέ ίδιο μετά το τέλος της κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Το δημοφιλές άθλημα είναι σε... αναμονή, αν και γίνονται οι πρώτες κινήσεις να αρχίσει και πάλι η δράση σε αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ωστόσο θα υπάρχουν αλλαγές στους κανόνες που ούτε τους είχαμε φανταστεί ποτέ.

Ήδη εξετάζεται η σκέψη να μπορούν οι ομάδες να κάνουν πέντε αλλαγές στη διάρκεια ενός αγώνα αντί για τρεις και μένει να φανεί αν θα ψηφιστεί αυτός ο κανονισμός, ωστόσο έχουν κατατεθεί και πιο πρωτοποριακές ιδέες!

Ο βέλγος προϊστάμενος της ιατρικής επιτροπής της FIFA, Μάικλ Ντουχ, αποκάλυψε στην αγγλική «Telegraph» ότι η παγκόσμια συνομοσπονδία, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγορεύσει το... φτύσιμο και ως μέτρο επιβολής, θα δώσει τη δυνατότητα στους διαιτητές να τιμωρούν με κίτρινη κάρτα, τους ποδοσφαιριστές που θα φτύνουν.

«Η ιδέα πίσω από αυτό, είναι να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού καθώς το εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν ξεκινήσουμε ξανά. Δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά είμαι μάλλον σκεπτικός αυτή τη στιγμή», τόνισε ο βέλγος υποστηρίζοντας πως το σάλιο μπορεί να παραμείνει αρκετές ώρες σε μία επιφάνεια και να γίνει φορέας μόλυνσης Covid-19 μεταξύ των ποδοσφαιριστών. 

ποδόσφαιροFIFAΚορονοϊός