Αθλητισμός|28.04.2020 17:21

Λουκέτο στο γαλλικό πρωτάθλημα! Μπάλα ξανά μετά τον Αύγουστο με τη νέα σεζόν

Newsroom

Η απόφαση της γαλλική κυβέρνησης είναι οριστική! Χωρίς ποδόσφαιρο μέχρι τον Αύγουστο και επιστροφή με την έναρξη της νέας σεζόν, καθώς θα μπει λουκέτο στα πρωταθλήματα της Ligue 1 και της Ligue 2 με απόφαση που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, κατά την ομιλία του ενώπιον της Εθνικής Συνέλευσης.

Όπως είχε αποκαλύψει το RMC Sport τα επαγγελματικά ποδοσφαίρου σταματούν οριστικά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, παρά την οδηγία της UEFA να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις. Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς το γαλλικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα πέντε κορυφαία μαζί με το αγγλικό, το ισπανικό, το γερμανικό και το ιταλικό και οι οικονομικές συνέπειες θα είναι μεγάλες. Δεν αποκλείεται μάλιστα η Γαλλία να επηρεάσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τις επόμενες μέρες η γαλλική λίγκα θα συνεδριάσει με την γαλλική ομοσπονδία για να δρομολογήσει τις εξελίξεις για τον πρωταθλητή, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά και το θέμα των ανόδων και των υποβιβασμών στη δεύτερη κατηγορία.

Στη γαλλική Ligue 1 προηγείται η Παρί Σεν Ζερμέν με 68 βαθμούς, ακολουθεί η Μαρσέιγ με 56, η Ρεν με 50 και η Λιλ με 49, ενώ απομένουν δέκα αγωνιστικές.

T

Ligue 1Γαλλίαποδόσφαιρο