Αθλητισμός|28.04.2020 17:39

Σενάριο για ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία

Newsroom

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο, μετατέθηκαν για το 2021 λόγω κορονοϊού. Ωστόσο, η τέλεση των Αγώνων παραμένει στον αέρα όσο η πανδημία εμποδίζει την ανθρωπότητα να επιστρέψει στην κανονικότητα. Αυτό το οποίο μέχρι πρότινος δεν... τολμούσαν να εκστομίσουν οι επιτελείς του Τόκιο 2020 -τουτέστιν τη ματαίωση της σημαντικότερης αθλητικής εκδήλωσης- μοιάζει πλέον με εικόνα από το μέλλον...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Nikkan ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι, δεν έκρυψε πως αν η διασπορά του κορονοϊού δεν έχει περιοριστεί, τότε θα πρέπει να ματαιωθούν οι Αγώνες. «Αν η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει τότε οι Αγώνες θα πρέπει να ακυρωθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μόρι, ο οποίος γνωρίζει πως ένα τέτοιο σενάριο θα έχει καταστροφικές οικονομικές συνέπειες. Ηδη η ζημιά που έχει υποστεί η οργανωτική επιτροπή, η ΔΟΕ αλλά και οι πολυεθνικές που έχουν αναλάβει τη χορηγία των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι τεράστια.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε επικεφαλής γιατρός στην ιατρική ένωση της Ιαπωνίας, ο οποίος προέβη στην εκτίμηση πως αν δεν έχει ανακαλυφθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να φιλοξενήσει το Τόκιο τους Αγώνες. «Δεν λέω αν η Ιαπωνία πρέπει ή δεν πρέπει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ότι θα είναι  δύσκολο να το κάνει δίχως το εμβόλιο», τόνισε ο πρόεδρος της JMA, Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα  σε ενημέρωση προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

Σημειωτέον ότι η Ιαπωνία έχει δαπανήσει περισσότερα από 13 δισ. δολάρια για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων...

ΚορονοϊόςΟλυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΤόκιο 2020Ολυμπιακοί Αγώνες