Αθλητισμός|29.04.2020 18:06

Μαραντόνα: «Ζητάω από το «χέρι του Θεού» να σταματήσει τον κορονοϊό»

Newsroom

Η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Αργεντινής ήταν η απόφαση μέσω της οποίας η Χιμνάσια Λα Πλάτα του Ντιέγκο Μαραντόνα παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία. Με δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Clarin» ο Μαραντόνα έκανε λόγο για την ανάγκη ενός «χεριού του Θεού» για να νικηθεί η πανδημία του κορονοϊού, μια έκφραση που έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων λόγω του γκολ που είχε πετύχει ο Αργεντινός στο Μουντιάλ του 1986 εναντίον της Αγγλίας στο δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου.

«Ήμασταν πεπεισμένοι πως θα εξασφαλίζαμε τη σωτηρία μας στον αγωνιστικό χώρο, δεν είναι το τέλος που θέλαμε αλλά είναι ένα βραβείο για ένα σύνολο παικτών που έδωσε καθημερινά τη ζωή του για να κάνει ευτυχισμένους τους οπαδούς. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν γιορτάσαμε τη διακοπή του πρωταθλήματος και το πάγωμα που μπήκε στους υποβιβασμούς. Θέλαμε να γυρίσουμε στο γήπεδο αλλά θα γιορτάσουμε τη δουλειά που κάναμε, όλη τη διαδρομή που προηγήθηκε» είπε αρχικά ο Ντιέγκο Μαραντόνα και όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει η ανάγκη για ένα νέο «χέρι του Θεού» σημείωσε:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να μιλήσω για ένα νέο «χέρι του Θεού» για λογαριασμό της Χιμνάσια, αλλά αυτό το χέρι το ζητάω για να σταματήσει αυτή η πανδημία και να μπορέσει ο κόσμος να επιστρέψει να ζει υγιής και ευτυχισμένος. Εύχομαι επίσης να γίνει κατανοητό πως όλο αυτό που θα ακολουθήσει, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μαζί για το καλό του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Ουδείς είναι Ράμπο για να μπορέσει να νικήσει αυτό τον πόλεμο μόνος του και και ακόμα και ο Ράμπο δεν θα τα κατάφερνε».

ΑργεντινήΚορονοϊόςΝτιέγκο Μαραντόνα