Αθλητισμός|30.04.2020 10:12

Ιατρική Επιτροπή UEFA: «Απόλυτα δυνατή η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων»

Newsroom

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του βέλγου προϊστάμενου της ιατρικής επιτροπής της FIFA, Μάικλ Ντουχ, ο οποίος εκφράζοντας προσωπική άποψη τόνισε πως δεν θα πρέπει να παιχτεί ποδόσφαιρο μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της UEFA, Τιμ Μέγιερ εξέφρασε την βεβαιότητά του πως η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων το προσεχές διάστημα είναι δυνατή. 

«Κατά τη συζήτηση για οποιαδήποτε επιστροφή στην αγωνιστική δράση στο κορυφαίο επίπεδο, η υγεία των παικτών κι όλων όσων εμπλέκονται στα παιχνίδια, είναι ύψιστης σημασίας. Όλοι οι ποδοσφαιρικοί ορισμοί που σχεδιάζουν την επανεκκίνηση των αγώνων τους θα διαθέτουν ολοκληρωμένα πρωτόκολλα για τις υγειονομικές κι επιχειρησιακές συνθήκες που θα διασφαλίζουν ότι θα προστατεύεται η υγεία όλων των εμπλοκομένων. Υπό αυτές τις συνθήκες και με πλήρη σεβασμό στις κατά τόπους νομοθεσίες, είναι σίγουρα δυνατό να προγραμματιστεί η επανεκκίνηση των διοργανώσεων που έχουν ανασταλεί», σχολίασε ο Γερμανός επιστήμονας. 

Ήδη Γαλλία και Ολλανδία έβαλαν πρόωρο τέλος στα πρωταθλήματά τους, ενώ η Γερμανία κάνει κινήσεις για επανέναρξη μέσα στον Μάιο.

UEFAΚορονοϊόςποδόσφαιρο