Αθλητισμός|01.05.2020 08:47

Χρειάζονται 15.000 τεστ για την επανέναρξη στο ΝΒΑ!

Newsroom

Τα ρολά παραμένουν κατεβασμένα στο NBA, όπως και στον υπόλοιπο αθλητισμό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και επί του παρόντος δεν υπάρχει φως στο τούνελ για άμεση επανεκκίνηση. Στον «μαγικό κόσμο» του αμερικανικού μπάσκετ δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις δεδομένου ότι ο ιός έχει πλήξει θανάσιμα τις ΗΠΑ. Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ του ESPN, προκειμένου να αρχίσει και πάλι η αγωνιστική δράση θα χρειαστούν περίπου 15.000 τεστ για τον κορονοϊό ούτως ώστε να διασφαλιστεί ο έλεγχος της υγείας των αθλητών και ο περιορισμός της διασποράς του κορονοϊού.

Ακόμη πάντως κι αν η φετινή σεζόν του ΝΒΑ ακυρωθεί, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές και στο καλεντάρι της επομένης αγωνιστικής περιόδου. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κομισάριος της Λίγκας Ανταμ Σίλβερ εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει την έναρξη του πρωταθλήματος τον Δεκέμβριο, κάτι που σημαίνει πως θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο ή τον  Αύγουστο.

Ως προς την τρέχουσα σεζόν, υπάρχει η σκέψη να βρεθούν όλες οι ομάδες σε μία πόλη για περίπου ένα μήνα προκειμένου να υπάρχει περιορισμός των μετακινήσεων και των ταξιδιών και μεγαλύτερη ασφάλεια των παικτών που ουσιαστικά θα είναι κλεισμένοι σε ξενοδοχεία.

μπάσκετNBAΚορονοϊός