Αθλητισμός|01.05.2020 14:56

Τρεις κορυφαίοι επικοντιστές θα αναμετρηθούν από τους... κήπους τους!

Newsroom

Τρία από τα μεγαλύτερα ονόματα του άλματος επί κοντώ θα διαγωνιστούν σε έναν μοναδικό αγώνα την Κυριακή (3/5), χωρίς όμως να βγουν από το σπίτι τους και δίχως να σπάσουν την καραντίνα. Και θα το καταφέρουν καθώς θα μονομαχήσουν καθένας από τον κήπο του! Ο Σουηδός κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Αρμάντ Ντουπλάντις, ο Αμερικανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής  Σαμ Κέντρικς και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2012, Γάλλος, Ρενό Λαβιλενί, θα προσπαθήσουν να περάσουν τα 5 μέτρα όσες περισσότερες φορές μπορούν σε 30 λεπτά.

Αυτός ο πρωτότυπος που σχεδιάστηκε από κοινού από τους τρεις πρωταθλητές ονομάστηκε Ultimate Garden Clash - Pole Vault Edition και θα μεταδοθεί για τους φίλους του αθλητισμού και τους θαυμαστές τους από τα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του World Athletics. «Είμαι εντυπωσιασμένος, που μπορώ να ανταγωνιστώ ειδικά εναντίον του Σαμ και το Ρενό», δήλωσε ο\ Ντουπλάντις, ο οποίος θα αγωνιστεί από την προπονητική του βάση στη Λουιζιάνα. Ο Αμερικανός Κέντρικς θα είναι στον κήπο του στο Μισισίπι, ενώ ο Γάλλος Λαβιλενί  θα αγωνιστεί  από το σπίτι στο Clermont-Ferrand.

«Δεδομένου ότι είναι άγνωστο σε ποιες άλλες διοργανώσεις θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί, σίγουρα θα το απολαύσουμε και θα περάσουμε καλά. Η νίκη σε αυτό το event είναι ζωτικής σημασίας γιατί δεν μου αρέσει πολύ να χάνω», πρόσθεσε ο Ντουπλάντις, ενώ ο Kέντρικς τονίσε: «Νομίζω ότι η πρόκληση είναι ότι δεν ξέρουμε τι θα πάρουμε σαν τρόπαιο. Ο καθένας από εμάς πάντως θα θέλει να κερδίσει».

T

επί κοντώΡενό ΛαβιλενίστίβοςΚορονοϊόςΑρμάντ Ντουπλάντις