Αθλητισμός|01.05.2020 21:13

Super League: Πώς προετοιμάζονται οι ομάδες για επιστροφή στις προπονήσεις

Newsroom

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για την επάνοδο των ομάδων της Super League στις προπονήσεις. Η ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για αφετηρία στις 5 Μαΐου με ατομική εκγύμναση, ουσιαστικά φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την επιστροφή σε μια... κανονικότητα, δίχως όμως ακόμη να είναι βέβαιη η επανέναρξη του πρωταθλήματος, δεδομένου ότι η κυβέρνηση  θα αποφασίσει σε δεύτερη φάση, κι αφού υπάρξει περαιτέρω μείωση στα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, αν θα επιτρέψει τις ομαδικές προπονήσεις και κατ' επέκταση τη σέντρα στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Επί του παρόντος, οι ομάδες της Super League προετοιμάζονται για το πρώτο στάδιο της επιστροφής, με προπονήσεις παικτών σε μικρά γκρουπ, τηρώντας τις αποστάσεις αλλά και το υγειονομικό πρωτόκολλο που ανακοίνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

ΠΑΟΚ: Στον Δικέφαλο ήδη περιμένουν την 5η Μαΐου για να επιστρέψουν οι παίκτες στο προπονητικό της Νέας Μεσημβρίας. Το πλάνο του ΠΑΟΚ δημιουργήθηκε στα πρότυπα των προπονήσεων που κάνουν ήδη οι ομάδες στη Γερμανία με τους παίκτες χωρισμένους σε γκρουπ των οκτώ ατόμων σε διαφορετικά γήπεδα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου, με το κάθε γκρουπ, εκτός των άλλων, να χρησιμοποιεί και ξεχωριστό αθλητικό υλικό. «Είστε έτοιμοι να αρχίσετε ξανά προπόνηση;» ανέφερε το σχόλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Instagram, στέλνοντας το μήνυμα και στους παίκτες, που ήδη έχουν ειδοποιηθεί, για την αντίστροφη μέτρηση.

T

Ολυμπιακός: Οι Ερυθρόλευκοι ανυπομονούσαν για την επιστροφή στη δράση και είχαν ήδη έτοιμο πλάνο. Σε πρώτη φάση, κι αφού υποβληθούν όλοι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο σε εξετάσεις, αμέσως θα αρχίσουν οι ατομικές προπονήσεις σε μικρά γκρουπ των 6-8 ατόμων στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Το πρώτο στάδιο θα θυμίζει καλοκαιρινή προετοιμασία με βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωση.

ΑΕΚ: Τη Δευτέρα (4/5) να υποβληθούν σε τεστ όλοι οι παίκτες, το προπονητικό επιτελείο αλλά και όλοι όσοι εργάζονται στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στα Σπάτα. Η ομάδα θα αρχίσει προπονήσεις όταν βγουν τα αποτελέσματα από τα τεστ. Αν ο χρόνος μάλιστα δεν είναι επαρκής, δεν αποκλείεται η πρώτη προπόνηση να γίνει στις 6 και όχι στις 5 Μαΐου. Από εκεί και πέρα, θα γίνεται θερμομέτρηση όσων εισέρχονται στο προπονητικό. Ηδη έχουν καταρτιστεί και τα γκρουπ ατομικών προπονήσεων που θα είναι αυστηρά των έξι ατόμων.

Παναθηναϊκός: Στο Τριφύλλι έχουν έτοιμη την επόμενη ημέρα καθώς αποφάσισαν να υποβληθούν σε τεστ όλοι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο και κατόπιν να αρχίσουν οι προπονήσεις σε γκρουπ των οκτώ και σε ανοιχτό χώρο. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ που θα χρειάζεται να επισκέπτονται το προπονητικό κέντρο «Γ. Καλαφάτης». Ολοι οι ποδοσφαιριστές ενημερώθηκαν να είναι διαθέσιμοι από την Δευτέρα (3/5) ούτως ώστε να εξεταστούν και εν συνεχεία να προπονηθούν.

Αρης: Οι Κίτρινοι επίσης έχουν καταρτίσει το πλάνο που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα με προπονήσεις σε ολιγομελή γκρουπ και σε διαφορετικές ώρες. Κάθε ποδοσφαιριστής θα έχει τα δικά του ρούχα, που θα πλένονται στο σπίτι, ενώ και το ντους των παικτών θα γίνεται στο σπίτι και όχι στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου.

Ατρόμητος: Σε πρώτη φάση πριν από την Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί μοριακός έλεγχος σε όλους τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και τους εργαζόμενους της ΠΑΕ, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει για πέμπτη φορά απολύμανση σε όλους τους χώρου του προπονητικού κέντρου όπου κινούνται οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο όπως τα αποδυτήρια, τα γραφεία, το Spa κλπ. Επίσης κατά την είσοδο όλων στις εγκαταστάσεις θα γίνεται ηλεκτρονική θερμομέτρηση. Για μεγαλύτερη προστασία οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται σε γκρουπ 4 ποδοσφαιριστών και όχι 6-8, με έναρξη στις 8.30 το πρωί και λήξη στις 7 το απόγευμα με τη συμμετοχή του τεχνικού και ιατρικού επιτελείου να είναι εναλλασσόμενη. Με την ολοκλήρωση του κάθε γκρουπ θα γίνεται απολύμανση με καθαριστικά και ατμοκαθαριστές σε όλους τους χώρους και το επόμενο γκρουπ θα προσέρχεται στο προπονητικό κέντρο 45 λεπτά αργότερα. Επιπρόσθετα μέτρα θα ισχύουν και για το προσωπικό που θα εργάζεται στο προπονητικό κέντρο με τη χρήση μάσκας και γαντιών για την καλύτερη τήρηση της ασφάλειας.

ΑΕΚΠΑΟΚSuperLeagueΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός