Αθλητισμός|03.05.2020 16:11

Φερέιρα: «Ας ακούσουμε τους παίκτες, όχι όσους αποφασίζουν από τα γραφεία τους»

Newsroom

Με άρθρο του στην πορτογαλική εφημερίδα A Bola, ο Αμπέλ Φερέιρα αναλύει την επόμενη ημέρα που έρχεται στο ποδόσφαιρο και τονίζει ότι πρωτίστως θα πρέπει να δοθεί φωνή στους ποδοσφαιριστές, προσθέτοντας με νόημα: «Να ακούμε λιγότερο εκείνους που αποφασίζουν για το ποδόσφαιρο από την άνεση του γραφείου τους, λαμβάνοντας αποφάσεις χωρίς κριτήρια».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν από τα πρόσωπα που επελέγησαν από την A Bola για να αρθρογραφήσουν για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο ποδόσφαιρο λόγω κορονοϊού. Ο 41χρονος κόουτς, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο έχει υποστεί πρωτοφανείς αλλαγές και θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις (και όχι πάντα συναινετικές). Αυτή η νέα κατάσταση φέρνει μαζί της την ανάγκη για διαφορετικές σκέψεις και κρίσεις. Αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία της κοινωνίας και ιδιαίτερα αυτοί που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα, να κάνουν τη διαφορά και να βελτιώσουν την κατάσταση. Πιστεύω ότι σε οποιονδήποτε οργανισμό, και το βλέπω αυτό σε καθημερινή βάση στο ποδόσφαιρο, όταν κάποιος είναι στην καλύτερη κατάστασή του, μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Ετσι θα κερδίσουμε και αυτόν (σ.σ. κορονοϊό). Αν είναι απαραίτητο θα παίξουμε "παράταση" ακόμη και... πέναλτι!».

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις που λαμβάνονται για το μέλλον του αθλήματος, σημείωσε: «Οσον αφορά το ποδόσφαιρο, αυτή τη στιγμή θα ήθελα να ακούσω περισσότερο τους ποδοσφαιριστές, τι σκέφτονται και πώς ζουν όλα όσα συμβαίνουν. Πόσο θέλουν να παίξουν υπό αυτές τις συνθήκες, η ανάγκη τους να επιστρέψουν στην κανονικότητα, οι φόβοι τους, η ικανότητα τους να επικεντρωθούν εκ νέου στις νίκες και το ποδόσφαιρο, τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι είναι ανθρώπινα αδύνατο να παραμείνουμε αδιάφοροι σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Αντιμετωπίστε τους ανθρώπους όπως είναι!».

Και πρόσθεσε: «Θα ήταν σημαντικό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να δοθεί φωνή σε όσους κάνουν το άθλημα αυτό, τόσο συναρπαστικό! Ας σωπάσουμε για να ακούσουμε τους εξειδικευμένους στο θέμα που μπορούν να μας βοηθήσουν στην προσεκτική εκτίμηση των κινδύνων που διατρέχουμε όλοι! Ας ακούσουμε περισσότερο τους επαγγελματίες και λιγότερο αυτούς που αποφασίζουν από την άνεση του γραφείου τους χωρίς κριτήρια. Θα είναι τολμηρό, δεν ξέρω κι αν είναι εφικτό, να ακολουθήσει το ποδόσφαιρο μια νέα εποχή...».

Αμπέλ ΦερέιραΠΑΟΚποδόσφαιροSuperLeague