Αθλητισμός|03.05.2020 19:08

Ο… αστερίσκος στο νέο συμβόλαιο του Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό

Newsroom

Βοά ο τόπος πως Ολυμπιακός και Πέδρο Μαρτίνς έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία για την κοινή πορεία τους για άλλα δύο χρόνια. Παρότι επισήμως από πλευράς «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό, η αλήθεια είναι πως το νερό όχι απλά έχει μπει στο πειραιώτικο αυλάκι για τον Μαρτίνς – 2022, αλλά και κάτι παραπάνω με ό,τι ασφαλώς μπορεί να σημαίνει αυτό.

Εδώ που έχουν φτάσει οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι καθαρά θέμα χρόνου να έρθει και η σχετική ανακοίνωση, μέσω της οποίας θα επισημοποιηθεί η παραμονή του 49χρονου κόουτς στο λιμάνι για άλλα δύο χρόνια που μένει να ξεκαθαρίσει αν θα σφραγιστεί μέσω κλειστού διετούς συμβολαίου, ή  θα' ναι για 1+1 χρόνια. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στους βασικούς πυλώνες για την επέκταση της συνεργασίας τους και απομένουν να διευθετηθούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες για να «κλειδώσει» η συμφωνία και να πέσουν οι υπογραφές.

Εκτός πάντως από την ακριβή χρονική διάρκεια μια (σημαντική) λεπτομέρεια που παραμένει σε εκκρεμότητα - σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA - αφορά το buy out που θα μπει (ή δεν θα μπει) στο νέο συμβόλαιο και θα προσφέρει τη δυνατότητα στον Πορτογάλο κόουτς έναντι προκαθορισμένου ποσού που θα λάβουν οι Πειραιώτες να σηκώσει πρόωρα άγκυρα από το λιμάνι. Να θυμίσουμε πως στο συμβόλαιο που αυτή την στιγμή «τρέχει» μεταξύ Μαρτίνς και Ολυμπιακού, υφίσταται buy out που κυμαίνεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η αλήθεια είναι πως στην Πλατεία Αλεξάνδρας πάγια πολιτική τους σε θέματα που αφορούν συμβόλαια προπονητών – παικτών είναι να αποφεύγουν τις ρήτρες εξαγοράς. Κι όταν αυτές δεν είναι πάντα και παντού εύκολο να μην μπουν, τότε κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Στην προκειμένη περίπτωση να περιμένουμε πως για τον κόουτς - Μαρτίνς, η θεαματική αύξηση των ετήσιων αποδοχών του θα συνοδευτεί και από την αύξηση της τιμής του buy out στο νέο συμβόλαιό του, εφόσον τελικά περάσει ο…αστερίσκος της ρήτρας και στη νέα (έγγραφη) συμφωνία.

Πηγή: SDNA

Πέδρο ΜαρτίνςποδόσφαιροΟλυμπιακόςSuperLeague