Αθλητισμός|04.05.2020 17:47

Ζέρβας:«Θα θέλαμε την Ευρωλίγκα στην Θεσσαλονίκη εφόσον τελικά διεξαχθεί»

Newsroom

Την επιθυμία του να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το Final-8 της Ευρωλίγκας,εφόσον βέβαια παρθεί απόφαση συνέχισης των αγώνων, επανέλαβε με δηλώσεις του (είχε τοποθετηθεί και προ ημερών για το ίδιο θέμα στο δελτίο ειδήσεων του Open TV), ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη ειδικότερα είναι από τις πιο ασφαλείς περιοχές. Πληροφορηθήκαμε ότι η Ευρωλίγκα έκανε μια προεπιλογή μεταξύ της Λιθουανίας, της Σερβίας και της Ελλάδας, για την οποία ακουγόταν η υποψηφιότητα της Αθήνας. Θεωρήσαμε ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη με δεδομένο ότι διαθέτει ασφάλεια, εμπειρία, εξαιρετικούς αθλητικούς χώρους, νοσοκομειακή και ξενοδοχειακή υποδομή και το ότι είναι εύκολη στη μετακίνηση», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» και πρόσθεσε: «Συναντήσαμε ένα θετικό πνεύμα στο να γίνει στην πόλη μας το Final 8, εφόσον βεβαίως αυτό διεξαχθεί.

Μιλάμε για 15 διανυκτερεύσεις μέσα σε διάστημα ενός μηνός. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη μας, την προβολή της και την οικονομία της». Η απόφαση για την διεξαγωγή ή όχι των αγώνων που απέμειναν για την ολοκλήρωση της regular season όπως και για την τελική φάση της διοργάνωσης θα παρθεί μέχρι τις 24 Μαϊου. Αρκετά σωματεία θεωρούν πως η χρονιά θα πρέπει να διακοπεί οριστικά προκειμένου να προετοιμάσουν την επόμενη αγωνιστική σεζόν, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την επανέναρξη των αγώνων. Αρκετοί ξένοι καλαθοσφαιριστές έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους και πολλοί από αυτούς δεν δείχνουν διάθεση να επιστρέψουν για καλοκαιρινούς αγώνες.

Κωνσταντίνος ΖέρβαςμπάσκετEuroleague