Αθλητισμός|04.05.2020 19:53

Η γαλλική λίγκα πληρώνει τις ομάδες με εγγυημένο κρατικό δάνειο ύψους 224,5 εκατ. ευρώ

Newsroom

H λύση για την τεράστια οικονομική ζημιά των ομάδων της Ligue 1 και Ligue 2, μετά την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να διακόψει τα επαγγελματικά πρωταθλήματα εξαιτίας του κορονοϊού, έρχεται από το ίδιο το κράτος. Η γαλλική λίγκα σύναψε κρατικό εγγυημένο δάνειο που αγγίζει τα 224,5 εκατομμύρια ευρώ και με τα χρήματα αυτά θα καλύψει τα χρήματα που θα εισέπρατταν οι ομάδες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αν ολοκληρώνονταν κανονικά βάσει του συμβολαίου που είχαν υπογράψει.

«Σε γενική συνέλευση της διοργανώτριας αρχής, την Δευτέρα (4/05), η λίγκα ενέκρινε ψήφισμα που της επιτρέπει να συνάψει ένα εγγυημένο δάνειο από το τραπεζικό σύστημα. Χάρη σε αυτό, η LFP θα μπορέσει να πληρώσει τους συλλόγους της Ligue 1 και Ligue 2 όλα τα ποσά που πρέπει ακόμη να εισπραχθούν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2019/2020. Αυτά τα ποσά καλύπτουν τις δύο τελευταίες δόσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της περιόδου, τα οποία είχαν προγραμματιστεί αντίστοιχα από τις 5 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου, και θα βοηθήσουν την ταμειακή ροή των ομάδων των δύο πρώτων κατηγοριών» αναφέρει η ανακοίνωση της LFP.

Η LFP με απόφαση του γάλλου πρωθυπουργού έβαλε λουκέτο στις διοργανώσεις της, με αποτέλεσμα η Παρί Σεν Ζερμέν να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια στη Ligue 1 και η Λοριάν στη Ligue 2. 

T

ποδόσφαιροΓαλλίαLigue 1