Αθλητισμός|04.05.2020 20:27

Το ελληνικό ποδόσφαιρο στην εποχή του κορονοϊού: Αρχισαν τα τεστ στις ομάδες!

Newsroom

Δειλά-δειλά το ελληνικό ποδόσφαιρο προσπαθεί να επανέλθει σε ρυθμούς κανονικότητας μετά το τέλος του lockdown λόγω κορονοϊού. Ακόμη όμως είναι σαφές πως απέχει αρκετά από την ολοκληρωτική επιστροφή στην αγωνιστική δράση καθώς απομένουν αρκετά βήματα μέχρι να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι και να παιχτούν αγώνες. Το πρώτο βήμα για την επιστροφή έγινε πάντως καθώς τα προπονητικά κέντρα των ομάδων της Super League άνοιξαν για να υποδεχτούν τους ποδοσφαιριστές και τα τεχνικά επιτελεία.

Προπονήσεις δεν έγιναν, ωστόσο άπαντες υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό. Και, έπειτα από τη σχετική έγκριση που έχει δώσει η κυβέρνηση, από την Τρίτη (5/5) επιτρέπεται να αρχίσουν οι προπονήσεις, οι οποίες όμως θα είναι ατομικές και θα αφορούν τη φυσική κατάσταση, την ενδυνάμωση και την ατομική τεχνική των ποδοσφαιριστών. Επί της ουσίας, δεν θα υπάρχει σωματική επαφή των παικτών, ενώ με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο που όρισε το υφυπουργείο Αθλητισμού, τα γκρουπ θα είναι ολιγομελή και θα απαρτίζονται από έξι ως οκτώ παίκτες.

ΠΑΟΚ: Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται με το ποδοσφαιρικό τμήμα και το προπονητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας μετέβησαν σε διαγνωστικό κέντρο προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό, ενώ ήδη ο προπονητής της ομάδας Αμπέλ Φερέιρα έχει καταρτίσει τα γκρουπ στα οποία θα χωριστούν οι παίκτες και τα οποία είναι υποχρεωτικά σταθερά (δεν θα αλλάζουν δηλαδή οι παίκτες ανά γκρουπ). Οι προπονήσεις στον Δικέφαλο θα αρχίσουν κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη (6/5) οπότε θα έχουν βγει και τα αποτελέσματα των τεστ.

Ολυμπιακός: Στον Ολυμπιακό, πέραν των παικτών και του τεχνικού επιτελείου, υποβλήθηκαν σε έλεγχο για τον ιό κι όσοι σχετίζονται με την πρώτη ομάδα και τις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Απαντες έκαναν το τεστ και από το πρωί της Τρίτης (5/5) αρχίζουν οι προπονήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρία γκρουπ, με τους παίκτες, που ήδη έχουν ενημερωθεί από τον προπονητή της ομάδας Πέδρο Μαρτίνς, να πηγαίνουν στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη σε διαφορετικές ώρες (9.00, 10.30, 12.00) όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

Παναθηναϊκός: Οι παίκτες, οι προπονητές και οι υπάλληλοι του Παναθηναϊκού ξανάσμιξαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κορωπί έπειτα από περίπου δύο μήνες. Απαντες υποβλήθηκαν σε τεστ και όταν βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων (το απόγευμα της Τρίτης) θα ανάψει πράσινο και για την επανέναρξη των προπονήσεων. Κάτι που πιθανότατα θα συμβεί το πρωί της Τετάρτης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές των Πρασίνων που επέστρεψαν από το εξωτερικό έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους.

ΑΕΚ: Προτού εισέλθουν στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα, όλα τα μέλη της ομάδας υποβλήθηκαν σε τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να έχουν βγει μέχρι το απόγευμα της Τρίτης. Ως εκ τούτου, οι προπονήσεις εκτιμάται ότι θα αρχίσουν από την Τετάρτη. Ηδη ο προπονητής της Ενωσης Μάσιμο Καρέρα έχει καταρτίσει τα πέντε γκρουπ των παικτών που θα δουλεύουν σε διαφορετικές ώρες. Επίσης, στους ποδοσφαιριστές παραδόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τη νέα καθημερινότητά στα Σπάτα, ενώ είναι πιθανό να τους σταλεί και βίντεο με οδηγίες: από την είσοδό μέχρι την αποχώρησή τους από το προπονητικό. Παράλληλα, έχει παραγγελθεί και ειδική μπάρα θερμομέτρησης.

T

ΑΕΚΚορονοϊόςΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚΟλυμπιακόςSuperLeague