Αθλητισμός|05.05.2020 11:42

Επιστροφή στην δράση έστω και σε άδεια γήπεδα ψηφίζουν οι φίλαθλοι στις ΗΠΑ

Newsroom

Μια αίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα θέλουν να νοιώσουν οι φίλαθλοι στις ΗΠΑ. Αυτό κατέγραψε έρευνα που διεξήγαγε το ESPN στα τέλη Απριλίου για τον αθλητισμό. Σύμφωνα με αυτή το το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θέλει να ξεκινήσουν οι αγώνες έστω και σε άδεια γήπεδα.  Το 76% όσων συμμετείχαν απάντησαν πως συμφωνούν με το σχέδιο της απομόνωσης των αθλητών σε ξενοδοχεία.

Το 88% επίσης είπε πως θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον από την τηλεόραση του περισσότερα από ένα πρωταθλήματα. Θυμίζουμε πως ΝΒΑ, MLB(μπέιζμπολ) και ΝΗL(χόκει) καταστρώνουν πλάνο για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων τους. Ειδικότερα στο ΝΒΑ το τελευταίο διάστημα διέρρευσαν πληροφορίες που αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις ώστε το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 να αρχίσει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα (τον Δεκέμβριο του 2020) και να ολοκληρωθεί τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με το  «The Athletic» στο ΝΒΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο όλοι οι αγώνες να γίνουν σε μια έδρα. Η αποστολή των ομάδων θα αποτελείται από 30-40 άτομα τα οποία θα υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού και στη συνέχεια θα μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Δεν έχει παρόλα αυτά διευκρινιστεί το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων.

T

έρευναESPNNBA