Αθλητισμός|05.05.2020 13:40

Πένθος στον ΠΑΟΚ: «Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 95 ετών ο Βασίλης Σαμαράς

Newsroom

Μια σημαντική απώλεια μετράει η οικογένεια του ΠΑΟΚ καθώς ο Βασίλης Σαμαράς, ο μεγαλύτερος μέχρι πρότινος εν ζωή βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας «έφυγε» από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 95 ετών. Ο Β. Σαμαράς γεννήθηκε το 1925 και αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας. Εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ το 1947 προερχόμενος από τον Αίαντα Σαλαμίνας. Την πρώτη του σεζόν με τον ΠΑΟΚ πανηγύρισε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης. 

Πριν από τέσσερα χρόνια σε συνέντευξη του στο επίσημο περιοδικό του ΠΑΟΚ (Toumba Magazine), περιέγραψε το τέλος της συνεργασίας του(το 1950) με τον Δικέφαλο του Βορρά: «Στο διάστημα της στρατιωτικής θητείας μου βρήκαν τερματοφύλακα κι εμένα με ξέχασαν. Έτσι, όταν αποστρατεύτηκα τους είπα «το δελτίο μου κάψτε το. Εγώ δεν πάω πουθενά». Και δεν ξανάπαιξα ποδόσφαιρο.  Δεν το μετάνιωσα. Και δεν πήγα σε άλλη ομάδα».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την πλευρά της έγραψε στο instagram: «Ο Βασίλης Σαμαράς ήταν ο μεγαλύτερος εν ζωή ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Ένας κομψός, μποέμ τύπος με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Μας άφησε σε ηλικία 95 ετών. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εκεί ψηλά απέκτησε έναν ξεχωριστό τερματοφύλακα».

T

ΠΑΟΚποδόσφαιροβετεράνος