Αθλητισμός|05.05.2020 17:50

«Φοβούνται» την επανεκκίνηση του Ισπανικού ποδοσφαίρου οι ποδοσφαιριστές της Έιμπαρ

Newsroom

Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος της Έιμπαρ, με ανακοίνωση που εξέδωσαν δημοσιοποίησαν τους φόβους τους, αλλά και τη διαφωνία τους για την επανέναρξη του ισπανικού ποδοσφαίρου, μετά την αναστολή που επιβλήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού.

«Ξέρουμε ότι είμαστε προνομιούχοι και απολαμβάνουμε την προπόνηση και τους αγώνες και θέλουμε να παίξουμε ξανά. Όμως πριν από ποδοσφαιριστές, είμαστε άνθρωποι», αναφέρουν αρχικά και προσθέτουν. «Όπως όλοι στην κοινωνία μας, ανησυχούμε για το θέμα της υγείας. Είναι αλήθεια ότι εκατομμύρια άλλοι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις δουλειές τους με πολύ λιγότερα μέτρα και ασφάλεια, αλλά αυτό δεν είναι δίκαιο. Φοβόμαστε να ξεκινήσουμε μία δραστηριότητα, που δεν θα μας επιτρέψει να συμμορφωθούμε με τις βασικές συστάσεις των ειδικών, που είναι κυρίως η φυσική απόσταση».

Και καταλήγουν: «Ανησυχούμε πως κάνοντας αυτό που αγαπάμε, υπάρχει κίνδυνος να το μολύνουμε, αλλά να μολύνουμε και τις οικογένειες μας και τους φίλους μας. Θα μπορούσε αυτό να οδηγήσει και σε νέο ξέσπασμα της πανδημίας με τρομερές συνέπειες για όλο τον πληθυσμό. Ζητούμε εγγυήσεις και υπευθυνότητα».

La LigaποδόσφαιροΙσπανίαΚορονοϊός