Αθλητισμός|05.05.2020 20:14

Η Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά υπομνήματα μέχρι 25 Μαΐου από Ολυμπιακό, Μαρινάκη, στην υπόθεση υποβιβασμού

Newsroom

Μέσω υπομνημάτων, και μέχρι τις 25 Μαΐου, καλούνται να τοποθετηθούν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος καθώς και τα 15 φυσικά πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στην εισήγηση του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, κας Παναγιώτας Σπανού, με την οποία έχει εισηγηθεί τον υποβιβασμό τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Ατρομήτου και μεταξύ άλλων τον ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο του ιδιοκτήτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργου Σπανού.

Αρχικά τα υπομνήματα έπρεπε να κατατεθούν μέχρι την επόμενη εβδομάδα όμως δόθηκε παράταση μέχρι τις 25 Μαΐου. Στην εισήγησή της η κα Σπανού κάνει αναφορά σε συνολικά έξι αναμετρήσεις, μεταξύ αυτών και των αγώνων Βέροια – Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός και Ολυμπιακός - Ατρόμητος, που έγιναν την σεζόν 2014-15. Ένα εκ των φυσικών προσώπων είναι και ο τότε προπονητής του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο, η πλευρά του οποίου ισχυρίζεται ότι ο Πορτογάλος δεν έχει λάβει ακόμη την κλήση σε απολογία.

Ακολούθως, τα υπομνήματα – αφού κατατεθούν - θα εξεταστούν από το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, το οποίο και θα αποφανθεί για την τύχη της υπόθεσης. Οι δρόμοι που μπορεί να πάρει αυτή είναι τρεις. Είτε να οδηγηθεί σε ακροαματική διαδικασία, είτε να επιστρέψει στο ερευνητικό τμήμα για περαιτέρω εξέταση, είτε να μπει στο αρχείο.

επιτροπή δεοντολογίαςΟλυμπιακόςΒαγγέλης ΜαρινάκηςποδόσφαιροΑτρόμητος