Αθλητισμός|14.12.2018 17:48

ΠΑΟΚ: Ανοιξε το «μαύρο κουτί» της αποτυχίας παρόντος του Ιβάν Σαββίδη

Αντώνης Τσακαλέας

Η πρώτη της αυλαίας της φετινής Ευρωπαϊκής πορείας του «Δικεφάλου του Βορρά» έφερε μια ευρείας κλίμακας σύσκεψη που έλαβε χώρα μετά το τέλος της ήττα από την ΜΠΑΤΕ, με την οποία ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε το Europa League. Οι «ασπρόμαυροι» δεν μπόρεσαν να βρεθούν στη φάση των «32» και το «μαύρο κουτί» της αποτυχίας άνοιξε στη συνάντηση που είχαν τα μέλη το αγωνιστικού τμήματος με τους διοικούντες, με επικεφαλής τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο τρόπος με τον οποίο ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τους αγώνες που έδωσε στη φάση των ομίλων, σε σχέση με τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος ήταν αυτός με τον οποίο ξεκίνησαν οι εσωτερικές συζητήσεις, με τους ιθύνοντες του αγωνιστικού τμήματος να προσμετρούν τους λόγους για τους οποίους ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να διαχειριστεί τη πίεση που υπήρχε από τη πρώτη αγωνιστική της Super League Σουρωτή, την οποία ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με χάντικαπ δυο βαθμών, αλλά δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια του στη φάση των ομίλων του Europa League. 

Το πρώτο βήμα είχε να κάνει με την καταγραφή διαφοράς νοοτροπίας αντιμετώπισης των αγώνων του πρωταθλήματος με αυτούς της Ευρώπης και το δεύτερο είχε να κάνει με την κοινή διαπίστωση της ανάγκης διατήρησης της πρώτης νοοτροπίας, μαζί με την ταυτόχρονη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας, που θα δώσει στον ΠΑΟΚ την δυνατότητα να διατηρηθεί στη κορυφή του εγχώριου πρωταθλήματος.

Απαντες αναγνώρισαν, στο τέλος της διαδικασίας των εσωτερικών συζητήσεων, την ανάγκη ψυχραιμίας μετά από βραδιές όπως αυτή της Πέμπτης, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να διατηρήσει τα μέχρι τώρα κεκτημένα στο πρωτάθλημα, μαζί με την ταυτόχρονη ανάγνωση των μηνυμάτων που προέκυψαν στο διάστημα από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τώρα αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που δεν ήταν σε θέση να σηκώσουν το ταυτόχρονο βάρος πρωταθλήματος και Ευρώπης.

Το βάρος, αγωνιστικό και ψυχολογικό, έπεσε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Δευτέρας (17/12, 19:30) με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, μέσω της ομάδας ο ΠΑΟΚ καλείται να δώσει τη πρώτη «απάντηση» στη διαχείριση της κατάστασης που διαμορφώθηκε από το βράδυ της Πέμπτης. Ο ΠΑΟΚ «πληγώθηκε» το βράδυ της Πέμπτης και σε αγωνιστικό επίπεδο, με τους Πέλκα και Βιεϊρίνια να αποχωρούν λόγω ενοχλήσεων, και με βάση τα στενά χρονικά περιθώρια μέχρι τη Δευτέρα, η συμμετοχή τους στον αγώνα με τον Λεβαδειακό είναι αμφίβολη.

Europa LeagueΙβάν ΣαββίδηςΠΑΟΚ