Αθλητισμός|08.05.2020 13:14

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στον Ολυμπιακό Θεσσαλονίκης

Newsroom

Συνολικά εννιά άτομα(ηλικίας 22 έως 52 ετών) ταυτοποίηθηκαν από την υποδιεύθυνση αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης για επεισόδια και προπηλακισμούς κατά ανήλικων αθλητών και συνοδών της ομάδας Κ-17 του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό  είχε διαδραματιστεί στις 8 Σεπτεμβρίου, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης στις αθλητικές εγκαταστάσεις  του ΤΕΦΑΑ, όταν στην διάρκεια φιλικού αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ποντιακού Συλλόγου Πολυδενδρίου Λαγκαδά δεκάδες άτομα προκάλεσαν την διακοπή του αγώνα.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση τότε της αστυνομίας άγνωστοι απείλησαν  τους ανήλικους ποδοσφαιριστές και τους συνοδούς της ομάδας του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης. Κάποιοι από τους δράστες είχαν χτυπήσει δύο ποδοσφαιριστές και τον υπεύθυνο της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, αποσπώντας  οτιδήποτε έφερε τα διακριτικά των «ερυθρολεύκων», φανέλες  μπάλες, και εξοπλισμό τον οποίο τοποθέτησαν σε σακίδιο και σακούλες. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της σωματικής βλάβης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της ληστείας, όπως επίσης πράξεις που συνδέονται με τους νόμους περί αθλητισμού και όπλων. Η εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

επεισόδιαποδόσφαιροαστυνομίαβία