Αθλητισμός|14.12.2018 23:38

Euroleague: Νίκησε με άγχος και σούπερ Μήτογλου ο Παναθηναϊκός

Newsroom

Αγχωτική νίκη για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν της Νταρουσάφακα με 75-67 κι έφτασαν τις 6 νίκες στη διοργάνωση. Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ήταν ο Μήτογλου με 18 πόντους και πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, ενώ Γκιστ και Λάνγκφορντ προσέθεσαν από 13 και 12 πόντους αντίστοιχα. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Ντίνος Μήτογλου ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με τους 20  πόντους που πέτυχε(6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντα,5/5 βολές, 6 ριμπάουντ , 2 κλεψίματα). Η εμφάνιση του ταλατούχου φόργουορντ ήταν το μεγαλύτερο κέρδος για τον Παναθηναϊκό στο  παιχνίδι.

Η χθεσινή ήταν η 6η νίκη των «πράσινων» στην διοργάνωση η οποία προήλθε μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες κόντρα σε Χίμκι, Μπασκόνια και Φενέρ ,ενώ η μαχητική Νταρουσάφακα που επισκέφθηκε το ΟΑΚΑ με νέο προπονητή(ο Σελτσούκ Ερνάκ έκανε το ντεμπούτο του αντικαθιστώντας τον Αχμέτ Τσακί) παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας έχοντας μόλις μια νίκη.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πρόβλημα στον έλεγχο του ριμπάουντ από το ξεκίνημα του αγώνα γεγονός που τον εμπόδιζε να επιβάλει τον ρυθμό του με την Νταρουσάφακα να επιχειρεί αντίστοιχα να εκμεταλλευτεί  αυτό της το πλεονέκτημα  χτυπώντας τους «πράσινους» στο τρανζίσιον. Σταδιακά, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ άρχισαν να διαβάζουν καλύτερα το παιχνίδι του αντιπάλου τους, ανέβασαν ένταση στην άμυνα και οδήγησαν από το πρώτο ημίχρονο τους Τούρκους σε 10 λάθη.

Επιθετικά τροφοδότησαν τον Μήτογλου και στην συνέχεια τον Γκιστ, ενώ ο Λάνγκφορντ έγινε ο πρώτος παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων από το 20λεπτο. Ένας από τους λόγους που ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 11 πόντων(43-32 στο ημίχρονο) ήταν τα άσχημα ποσοστά ευστοχίας της Νταρουσάφακα αλλά και η πολύ καλή εμφάνιση του Καλάθη(7 ασίστ).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι(53-43 στο 25΄) , έδειχνε όμως αδυναμία να «καθαρίσει» την νίκη  αδυνατώντας να προσφέρει μια πειστική εμφάνιση με την τουρκική ομάδα να μην τα παρατάει(57-53 και 57-55). Η τελευταία περίοδος ήταν καταστροφική για τον «εξάστερο» που είδε την Νταρουσάφακα να ισοφαρίζει (65-65 στο 35΄) προκαλώντας προβληματισμό αλλά και πολλά νεύρα στην εξέδρα. Στα τελευταία δυο λεπτά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι στην άμυνα για να φτάσει με περιπετειώδη τρόπο στο θετικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 2, Λάνγκφορντ 12 , Παπαγιάνης, Λάσμε 4, Παππάς 9(1), Γκιστ 15(1), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 2, Καλάθης10, Αντετοκούνμπο 1, Μήτογλου 20(1).

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ:Μακάλουμ 11 , Κοσούτ, Ντεμίρ,  Κιντ, Οζντεμίρογλου, Σαβάζ 4 , Μπράουν 10(1),Ντάγκλας 15, Πέινερς 6, Ντίμπλερ 5, Έβανς 6, Έρικ 10.

Παναθηναϊκός