Αθλητισμός|09.05.2020 17:45

Euroleague: Προπονήσεις στο… φουλ παρά το lockdown για τους διαιτητές!

Newsroom

Μέχρι τις 24 Μαΐου η Ευρωλίγκα καλείται να αποφασίσει εάν θα ολοκληρώσει την φετινή σεζόν που διακόπηκε στις αρχές Μαρτίου με αφορμή την εξάπλωση της πανδημίας ή αν τελικά η χρονιά θα τελειώσει άδοξα, κάτι που όπως φαίνεται  αποτελεί και επιθυμία αρκετών ομάδων της κορυφαίας διοργάνωσης.

Την  ίδια στιγμή, οι διαιτητές της Euroleague με εντολή του υπευθύνου για θέματα ορισμών, Ρίτσαρντ Στόουκς έχει δώσει οδηγίες στους ρέφερις της διοργάνωσης να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Το αρμόδιο τμήμα διαιτησίας όχι μόνο δεν σταμάτησε την λειτουργία του στο διάστημα της καραντίνας, όχι μόνο παρείχε  κατευθύνσεις για την εκγύμναση των διαιτητών αλλά φροντίζει να ελέγχει σχεδόν καθημερινά και την ποιότητα των προπονήσεων τους!

Κάθε εβδομάδα το team των «γκρι» της Euroleague καλείται να συμμετέχει διαδυκτιακά σε video test. Πολύ εξελιγμένο όμως είναι το σύστημα που η διοργάνωση εφάρμοσε για να ελέγξει προπονήσεις των ρέφερις. Σε καθέναν από τους διαιτητές έχει παραχωρηθεί ένα ειδικό ρολόι μέτρησης σωματικής δραστηριότητας όπως και μια ζώνη μέτρησης σφυγμών.

Μετά την ολοκλήρωση των προπονήσεων είναι υποχρεωμένοι να ανεβάζουν τα δεδομένα που καταγράφονται (σε ρολόι και ζώνη) σε μια εφαρμογή που έχουν στο κινητό τους. Τα δεδομένα αυτά επεξεργάζεται ο αρμόδιος administrator της Euroleague που έχει ορίσει ο Στόουκς. Οι διαιτητές σε αυτό το διάστημα της καραντίνας ήταν υποχρεωμένοι να προπονούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Euroleagueμπάσκετδιαιτησία