Αθλητισμός|10.05.2020 15:41

ΠΑΟΚ: Προετοιμασία με ερωτήματα, απολυμαίνοντας ακόμη και τις μπάλες προπόνησης

Newsroom

Η πρώτη εβδομάδα της επιστροφής στη δράση ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ. Οι ποδοσφαιριστές ανέβασαν ρυθμούς δεδομένων των συνθηκών αλλά ουδείς ακόμη γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τη συνέχεια (ή μη) του πρωταθλήματος. Οπως αναμενόταν ήταν παράξενη και ιδιαίτερη η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Δικεφάλου να επιστρέφουν από την Τετάρτη (6/5) στη Ν. Μεσήμβρια, αφού προηγήθηκαν οι εξετάσεις για τον κορονοϊό.

Για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ είναι σαφές πως θα πρέπει να υπάρξει deadline και να τεθεί ένα χρονικό όριο με φόντο την επανέναρξη, δεδομένου πως οι εξαγγελίες της κυβέρνησης επί του θέματος ήταν ασαφείς. Για τους Θεσσαλονικείς συνιστά κοινή ποδοσφαιρική λογική να γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα που θα τεθεί επί τάπητος καθώς δεν μπορούν οι ομάδες να περιμένουν για... πάντα.

Επιπροσθέτως, αν και εφόσον αρχίσει το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ απαιτεί -με αίτημα που απέστειλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη- πρόσθετη ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, του τεχνικού επιτελείου και των μελών της των ομάδων από την πανδημία του κορονοϊού. Ενα αίτημα που επανέλαβε και το στέλεχος της ΠΑΕ Κυριάκος Κυριάκος στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος όμως παρέπεμψε και πάλι το θέμα στην Super League, υποστηρίζοντας πως θα εξετάσει όλα τα αιτήματα που θα σταλούν από τη διοργανώτρια αρχή.

Επί του... αγωνιστικού, είναι ξεκάθαρο πως οι προπονήσεις σε μικρά γκρουπ, παρά την προσπάθεια για να γίνουν προσομοιώσεις αγώνων, δεν είναι ικανές να... αντικαταστήσουν τις κανονικές προπονήσεις. Η νέα ποδοσφαιρική πραγματικότητα, τουλάχιστον για την ώρα, απαιτεί να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι σχετικές αποστάσεις, «αναγκάζοντας» τους υπεύθυνους να απολυμαίνουν ακόμη και τις μπάλες προπόνησης!  Οσο για τα αυτοκίνητα των ποδοσφαιριστών; Έχουν μετατραπεί σε αποδυτήρια!

T

Πηγή: SDNA

ΚορονοϊόςποδόσφαιροΠΑΟΚSuperLeague