Αθλητισμός|10.05.2020 20:04

Το 16% των παικτών σε Primera και Segunda Division έχει αντισώματα στον κορονοϊό!

Newsroom

Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δημοσιοποίησε πως υπάρχουν πέντε ενεργά κρούσματα του κορονοϊού σε ομάδες της Primera και Segunda Division. Ωστόσο, ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο για την πανδημία έφερε στο φως της δημοσιότητας δημοσιογράφος του σταθμού Cope, που ανέφερε πως το 16% από τα περίπου 1000 δείγματα, που ελήφθησαν από ποδοσφαιριστές, έδειξαν πως έχουν αντισώματα στον κορονοϊό! Κάτι που σημαίνει πως περίπου 160 ποδοσφαιριστές πέρασαν την Covid-19, είτε με ήπια συμπτώματα είτε ασυμπτωματικά.

Αυτά τα αποτελέσματα αποτελούν έναν χρήσιμο οδηγό για τους επιστήμονες που θα επεξεργαστούν όλα τα στοιχεία των δειγμάτων. Αφενός γιατί αποτελούν μία σχετικά κλειστή δομή με πολλά κοινά χαρακτηριστικά (αθλητές, στην ίδια χώρα, με συγκεκριμένο ηλικιακό εύρος που κυμαίνεται από 18 έως 35) και αφετέρου διότι η γεωγραφική διασπορά των αποτελεσμάτων (οι ομάδες εδρεύουν σε διαφορετικές πόλεις), μπορεί να δώσει μία εικόνα γραφής και για την πορεία του ιού σε διαφορετικές περιοχής της Ισπανίας και να δείξει ένα μεγαλύτερο δείγμα γραφής για το ποσοστό του πληθυσμού που ενδέχεται να έχει ήδη αντισώματα στον κορονοϊό.

Στο μεταξύ, το ισπανικό πρωτάθλημα έχει πλέον ημερομηνία επιστροφής τις 12 Ιουνίου. Αρκεί να υπάρξει έγκριση από τις υγειονομικές αρχές και άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο. Την εβδομάδα που σήμερα ολοκληρώνεται οι ομάδες της La Liga μπήκαν όλες στις προπονήσεις και κάποιες από αυτές είχαν νέα κρούσματα του COVID-19. Τα club πλέον βλέπουν τους παίκτες τους να γυμνάζονται το πολύ σε group των δέκα τηρώντας τα νέα μέτρα και όπως προκύπτει, αν το πρωτόκολλο τηρηθεί στον βαθμό που απαιτείται είναι πιθανό η μπάλα να κυλήσει ξανά στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Χετάφε, Βαλένθια, Βιγιαρεάλ, Εσπανιό, Λεβάντε μπορούν ήδη να μπουν σε αυτό τον τύπο των προπονήσεων μειώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές μεταξύ των παικτών. Στις 18 Μαΐου το πρόγραμμα για την επανέναρξη θα μπει στη 2η φάση του, ενώ η τελευταία φάση προπονήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιουνίου και το ΣΚ 13-14 του μήνα το πρωτάθλημα είναι πιθανό να μπορεί να αρχίσει και πάλι.

Πηγή: SDNA

ποδόσφαιροΙσπανίαLa Liga