Αθλητισμός|11.05.2020 13:24

Τηλεδιάσκεψη ΠΣΑΠ - Super League για τις μειώσεις στα συμβόλαια

Newsroom

Εντός της ημέρας (11/5) αναμένεται τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε Super League 1 και ΠΣΑΠ προκειμένου οι δυο πλευρές να συζητήσουν το θέμα των μειώσεων στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών λόγω της απουσίας αγωνιστικής δράσης τους δυο τελευταίους μήνες με το «lockdown» που επιβλήθηκε λόγω κορονοϊού. Η αρχική πρόταση του συνεταιρισμού προς τους ποδοσφαιριστές περιελάμβανε μείωση της τάξης του 25% σε περίπτωση ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, που θα γινόταν 33% σε περίπτωση οριστικής διακοπής.

Στις εσωτερικές συζητήσεις που έγιναν παρουσία των 14 αρχηγών των ομάδων της Super League καταγράφηκε αρνητική διάθεση στη συγκεκριμένη πρόταση. Αυτή αναμένεται να καταγραφεί και «επίσημα» στην τηλεδιάσκεψη που θα αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας (11/5) και εφόσον οι ποδοσφαιριστές απαντήσουν αρνητικά, αναμένεται να προχωρήσουν και σε αντιπρόταση. Πληροφορίες ανέφεραν πως οι ποδοσφαιριστές σκέφτονται ακόμα και το ενδεχόμενο να προτείνουν οι μειώσεις να συζητηθούν και να συμφωνηθούν μεμονωμένα για κάθε ομάδα.

Με τοποθέτησή του στο «OPEN» και την έκτακτη αθλητική εκπομπή «Ποδόσφαιρο, ώρα μηδέν», ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) Σπύρος Νεοφυτίδης, σχολίασε την πρόταση των ομάδων της Super League: «Δεν ξέρω αν κουρευτήκατε στην Ελλάδα, εμάς στην Κύπρο μας κουρέψανε και γνωρίζουμε τι εστί κούρεμα. Καμία εταιρία και καμία ομάδα στον κόσμο δεν έχει προτείνει αποκοπές της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους από το 2019. Από πού ως που υφίσταται αυτή η πρόταση για να φέρει πάνω στα ετήσια συμβόλαια των ποδοσφαιριστών αποκοπές. Δεν μιλάμε για ανωτέρω βία, για ανωτέρα βία θα μιλάμε αν και εφόσον σταματήσει το πρωτάθλημα». Σε συζήτηση που έγινε παρουσία του πρόεδρου της ένωσης Super League 2 - Football League κ. Λεουτσάκο, πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα είναι παραδεκτό και κατανοητό από όλους τους ποδοσφαιριστές. Να συζητήσουμε ναι για τις πιθανόν οποιεσδήποτε αποκοπές, θα πρέπει όμως να μας αποδείξουν ποια θα είναι η ζημιά και ποιο θα είναι το ύψος της από τις 15 Μαρτίου και μετά που υπάρχει το πρόβλημα. Η πρόταση για αποκοπές στο ετήσιο συμβόλαιο έγινε ή δεν έγινε; Ποια είναι αυτή η ζημιά, όλοι λένε για ζημιά αλλά κανένας δεν καταθέτει στοιχεία για τη ζημιά. Έχετε στοιχεία; Οι ποδοσφαιριστές είναι πρόθυμοι να κατανοήσουν. Πως να μεταφράσουμε την πρόταση που έγινε που αντιστοιχεί στο 83% (για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο) όταν λέτε ότι δεν γνωρίζετε τη ζημιά. Πως είναι δυνατόν να κάνετε πρόταση για περικοπές όταν δεν γνωρίζετε τη ζημιά;».

Super League 1ΠΣΑΠποδόσφαιρο