Αθλητισμός|15.12.2018 13:54

Με βήμα σημειωτόν κινείται η ΑΕΚ στα μεταγραφικά!

Σταύρος Καζαντζόγλου

«Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Οταν υπάρχει κάτι, θα ανακοινωθεί». Με αυτόν τον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκοψε κάθε κουβέντα για τα μεταγραφικά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ισως επειδή έπαθε και έμαθε από τα καλοκαιρινά, όταν εμφανιζόταν λαλίστατος και τελικά βρέθηκε εκτεθειμένος. Αλλά οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού στην ΑΕΚ δεν δείχνουν πως πήραν μαθήματα από τα λάθη που «πλήγωσαν» την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Μολονότι φτάσαμε στα μέσα Δεκέμβρη και στην ΑΕΚ ήθελαν τουλάχιστον τον έναν χαφ πριν από την Πρωτοχρονιά στα Σπάτα, αυτό δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως αυτό που λέγεται από «κιτρινόμαυρες» πηγές είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεσκαρτάρουν τη λίστα τους, θα καθορίσουν τους στόχους και θα προχωρήσουν σε επαφές!

Όταν μάλιστα η ΑΕΚ έχει παράδοση στα σίριαλ και στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις. Χάθηκε χρόνος Οπως είχατε ενημερωθεί από το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», οι περιπτώσεις Φράνσον και Πέτερσον ήταν εξαρχής ανέφικτες για την ΑΕΚ. Τα χρήματα που αξίωναν οι ομάδες τους για να παραχωρήσουν τους δύο Σουηδούς ήταν εκτός  κιτρινόμαυρης» πραγματικότητας. 

Αρα κακώς χάθηκε χρόνος για παίκτες που δεν μπορούν να έρθουν στην ΑΕΚ. Σε ό,τι αφορά τον Αρέγκι, το ζήτημα δεν είναι τα εμπόδια που θέτει η διοίκηση της ομάδας του, αλλά το ότι ο Αργεντινός δεν πείθει -κυρίως τον Ουζουνίδη- πως είναι ο χαφ που θέλει στην ΑΕΚ. Τα μόνα ενθαρρυντικά νέα των ημερών έρχονται από την πλευρά του
Αντρέ Σιμόες. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως ο Πορτογάλος συνταξίδευσε με την αποστολή για την Πορτογαλία, είχε επαφές με τον ατζέντη του και φαίνεται πως πείθεται για την προοπτική της Αλ Ουάχντα.

Η ΑΕΚ «σπρώχνει» προς τη συγκεκριμένη επιλογή, δεδομένου πως θα αποκομίσει ποσό  που θα αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, δεν υπάρχει κινητικότητα για Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο, που μένουν στα Σπάτα. Εν μέσω όλων αυτών, η ΑΕΚ πάει αύριο στη Λάρισα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Ο Ουζουνίδης προσπαθεί να ανεβάσει τους παίκτες του και παράλληλα να βρει λύσεις στις περιορισμένες επιλογές του. Επιστρέφει μεν ο Λιβάγια που έλειψε από τα ματς με τη Λαμία και την Μπενφίκα, αλλά οι επιλογές στα χαφ είναι περιορισμένες.

Όλα δείχνουν 11άδα με Μπάρκα, Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Τσόσιτς, Γαλανόπουλο, Μάνταλο, Μπογέ, Λιβάγια και Πόνσε 

ΑΕΚ