Αθλητισμός|14.05.2020 16:03

Πασχαλάκης: «Περίεργη η νέα κανονικότητα, θέλω να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Newsroom

Ανυπόμονος για την έναρξη των αγώνων δήλωσε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Forza». Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε σε όλα όσα άλλαξαν λόγω κορονοϊού, αλλά και στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις δικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες έχει δημιουργηθεί σημαντική βαθμολογική απόσταση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. 

-Ήταν λίγο παράξενη η χρονιά για σένα φέτος… Ξεκίνησες βασικός μετά έκατσες πάγκο, μετά πάλι βασικός. Πως το έζησες όλο αυτό;

«Εγώ προσπάθησα να είμαι δημιουργικός και επίσης να είμαι σωστός στις υποχρεώσεις μου με την ομάδα. Όταν αγωνιζόμουν προσπαθούσα να είμαι προσηλωμένος στους στόχους της ομάδας, αλλά και να διαχειρίζομαι τον εαυτό μου και τους συμπαίκτες μου. Όταν δεν έπαιζα προσπαθούσα να βελτιώσω κάποια στοιχεία μου, που έκρινα πως χρίζουν βελτίωσης».

-Εσύ πως έζησες το όλο θέμα με την καραντίνα;

«Ήταν μια περίεργη κατάσταση. Σίγουρα από τη μία ήθελα να περάσει ανώδυνα όλο αυτό για όλο τον κόσμο από την άλλη έπρεπε να βρω τρόπους να είμαι σε καλή κατάσταση. Και αυτό μόνος ή με τη σύντροφο μου. Πάντα χρειάζεσαι ένα στήριγμα σε αυτές τις καταστάσεις και εγώ ευτυχώς είχα τη σύντροφο μου».

-Πώς ένιωσες μόλις πάτησες ξανά χορτάρι και προπονήθηκες έστω και σε γκρουπ μετά από 55 μέρες;

«Μου έλειψε πραγματικά η ζωντανή επικοινωνία με τους συμπαίκτες μου. Επειδή ουσιαστικά δεν σταμάτησα ποτέ τις προπονήσεις δεν μου έκανε τόσο αίσθηση. Ωστόσο το να επικοινωνώ με τους συμπαίκτες μου δια ζώσης μου έλειψε. Πάντως, είναι περίεργη, ιδιαίτερη, αυτή η νέα... κανονικότητα».

-Θέλεις να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα ή όχι; Γιατί ακόμα ο κορονοϊός δεν έχει φύγει από τη ζωή μας.

«Ναι, θέλω να ξεκινήσει άμεσα κιόλας! Όλες οι ομάδες και εμείς φυσικά, θα χρειαστούν 3-4 βδομάδες προετοιμασίας για να μην υπάρξουν και τραυματισμοί. Θέλω όμως να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα!»

-Έχει ανοίξει μία κουβέντα περί μείωσης συμβολαίων. Πώς το βλέπετε εσείς οι ποδοσφαιριστές όλο αυτό; Άλλωστε έχεις άποψη γιατί εκπροσωπείς τους παίκτες του ΠΑΟΚ στον ΠΣΑΠ.

«Εμείς δεν καθόμασταν στην καραντίνα. Δεν κάναμε διακοπές, ούτε χαλαρώσαμε. Πήραμε οδηγίες από τις ομάδας τις ακολουθήσαμε και κάναμε προπονήσεις κάθε μέρα. Κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει μείωση στο σύνολο των συμβολαίων. Πρέπει να συζητήσουμε οι ποδοσφαιριστές μεταξύ μας και ίσως να είμαστε θετικοί για να γίνει κάποια μείωση μόνο για τον μήνα, που βρισκόμασταν σε καραντίνα. Εφόσον θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα οι ομάδες θα πάρουν τα χρήματα τους από τις χορηγίες και από τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Δεν το βρίσκω λογικό να γίνουν μειώσεις επί του συνόλου των συμβολαίων. Υπάρχουν μεγάλα και μικρά συμβόλαια στη Super League. Ωστόσο θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε».

-Πρόπερσι σας πήραν το πρωτάθλημα σε δικαστικές αίθουσες. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με -2 αλλά πήρε το νταμπλ. Φέτος τιμωρήθηκε με -7. Μήπως σας κούρασε λίγο το να σας κλέβουν τον ιδρώτα σας μέσα σε δικαστικές αίθουσες;

«Το έχουμε συζητήσει με τα παιδιά στα αποδυτήρια. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να ξεκινάμε όλοι επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να “τρως” μείον, σχεδόν κάθε χρόνο ή να ξεκινάς με μείον βαθμούς. Θέλω να είναι δίκαιη η αντιμετώπιση προς όλες τις ομάδες. Ας κοιτάξουμε λίγο το ποδόσφαιρο και ας σταματήσουν να διεκδικούν τίτλους στα δικαστήρια!»

-Ποια είναι η φετινή σου καλύτερη εμφάνιση και ποια η χειρότερη;

«Με Άγιαξ και Παναθηναϊκό νομίζω ότι είναι οι καλύτερες εμφανίσεις μου. Οι χειρότερες, δεν ξέρω. Δεν μπορώ να κρίνω γιατί για 2-3 παιχνίδια έκανα μια κοιλιά οπότε αυτό είναι το χειρότερο, αλλά και φυσιολογικό αν σκεφτούμε όσα είπα σε προηγούμενη ερώτηση».

-Δεν είναι μυστικό πως με τον Βιεϊρίνια έχετε μια ιδιαίτερη σχέση. Του λες να ανανεώσει με τον ΠΑΟΚ ή δεν αναφέρεστε στο θέμα στις μεταξύ σας συζητήσεις;

«Ο Αντρέ είναι περήφανος και ότι καταφέρει, θέλει να το καταφέρει μόνος του. Βλέπω τον Αντρέ και δεν μπορώ να φανταστώ τον ΠΑΟΚ χωρίς αυτόν. Έχει δώσει και την ψυχή του για αυτή την ομάδα θέλω να είμαι μαζί μας. Είναι ένας ηγέτης για τον ΠΑΟΚ, μας παίρνει από το χέρι και μας δίνει κίνητρο. Ωστόσο, είναι ένα θέμα ανάμεσα στην ομάδα και τον Αντρέ».

ΠΑΟΚΚορονοϊόςΑλέξανδρος Πασχαλάκηςποδόσφαιρο