Αθλητισμός|13.05.2020 22:18

ΝΒΑ: Ενστάσεις και προβληματισμοί για το μέλλον στην νέα τηλεδιάσκεψη

Newsroom

«Αν ένα θετικό δείγμα αποδειχθεί αρκετό για να διακοπεί ξανά το πρωτάθλημα τότε δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο». Ο κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ μετέφερε τον προβληματισμό του στην διάρκεια νέας τηλεδιάσκεψης που είχε με τους ιδιοκτήτες των ομάδων.

Μεγάλο μέρος της κουβέντας τους αναλώθηκε σύμφωνα με το ESPN στο θέμα της στάσης που θα κρατήσει το ΝΒΑ σε θέματα υγείας και ασφάλειας. Ο Άνταμ Σίλβερ επίσης αναρωτήθηκε.«Πόσες φορές θα χρειαστεί να βγει θετικός ένας παίκτης σε τεστ για να τον θεωρήσουμε ασφαλή. Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν οι εμπειρογνώμονες γιατροί».

Μεταξύ άλλων ειπώθηκε πως βασική προτεραιότητα των ομάδων είναι να κάνουν τους παίκτες και το προσωπικό να αισθανθούν άνετα κι όχι να επικρατεί φόβος. Αναφέρθηκε ωστόσο πως υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα περί περιορισμού της νόσου ενώ συζητήθηκε ευμενώς και η στάση της Ένωσης Παικτών που εκδήλωσε την επιθυμία τους να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα.

Η απόφαση για τον ορισμό ημερομηνίας της επανέναρξης θα ληφθεί σε 2 -3 εβδομάδες (πιθανότατα προς το τέλος Μαΐου). Το ΝΒΑ δεν έχει καταλήξει ακόμη σε απόφαση σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων όμως κατέστη σαφές πως οι αγώνες (εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα) θα γίνουν σε μια πόλη, είτε στο Walt Disney World Resort , είτε στο Λας Βέγκας. Επίσης αναφέρθηκε πως μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουν ανοίξει οι 22 από τις 30 εγκαταστάσεις των ομάδων για τις ανάγκες εκγύμνασης των καλαθοσφαιριστών.

T

Ανταμ ΣίλβερμπάσκετNBA