Αθλητισμός|26.10.2018 12:24

Σύνθημα νίκης από Τσάβι Πασκουάλ ενόψει Ζαλγκίρις

Newsroom

Την οµάδα που πέρυσι αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, πανηγυρίζοντας, ύστερα από µια εντυπωσιακή πορεία στη regular season, τη συµµετοχή της στο φάιναλ φορ.

«Η Ζάλγκιρις διατήρησε την ποιότητά της, έστω και µε διαφορετικούς παίκτες. Κάποιοι από αυτούς είναι καλύτεροι από πέρυσι. Περιµένουµε ένα δύσκολο βράδυ και θα πρέπει να παίξουµε δυνατά, γιατί η Ζάλγκιρις παίζει πάντα µε πολλή ενέργεια σε επίθεση και άµυνα. Οµως πιστεύω πως θα είµαστε έτοιµοι» δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ. Σε ερώτηση για το σχετικά χαµηλό ποσοστό της οµάδας του στα τρίποντα, είπε: «Το ζητούµενο είναι να κερδίσουµε µε τουλάχιστον έναν πόντο, είτε µε τρίποντα είτε χωρίς». Οσο για τον αντίπαλο κόουτς: «Ενας προπονητής είναι σπουδαίος όταν βάζει το δικό του DNA στην οµάδα και ο Σαρούνας το έχει πετύχει».

Η Ζάλγκιρις, που µετράει µέχρι στιγµής στη διοργάνωση µία νίκη (µε Εφες) και δύο ήττες (από Φενέρ και Μπασκόνια), εστιάζει αµυντικά την προσοχή της στον Νικ Καλάθη. «Ο Παναθηναϊκός σκοράρει πολλούς εύκολους πόντους από τις ασίστ του Καλάθη. Πάντα πρέπει να είσαι σε εγρήγορση για τα matchup, γιατί αλλιώς η πάσα του Νικ µπορεί να... σφυρίξει περνώντας από το αυτί σου!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιασικεβίτσιους.

Καλή παράδοση µε παραγωγικές εµφανίσεις κόντρα στη Ζάλγκιρις έχει τα τελευταία χρόνια ο Νίκος Παππάς: «Μπράβο µου. ∆εν το ήξερα. Μακάρι να συνεχιστεί το σερί» σχολίασε ο γκαρντ των «πρασίνων». Το µοναδικό πρόβληµα του Παναθηναϊκού αφορά τον Λοτζέσκι, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη γάµπα.

Τσάβι ΠασκουάλΠαναθηναϊκός