Αθλητισμός|14.05.2020 17:00

Η Κατερίνα Στεφανίδη ζωντανά σε αγώνα με τις κορυφαίες επικοντίστριες

Newsroom

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη θα συμμετάσχει στη δεύτερη έκδοση του καινοτόμου αγώνα επί κοντώ, The Ultimate Garden Clash, όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου. Μετά την απόλυτη επιτυχία που είχε ο πρώτος αγώνας των Λαβιλενί, Ντουπλάντις και Κέντρικς, ήταν αναμενόμενο να ακολουθήσει και το επόμενο βήμα με τις γυναίκες.

Μαζί με την Κατερίνα Στεφανίδη, επιλέχθηκαν η Αμερικανίδα Κέιτι Ναζότ και η Καναδή Αλίσα Νιούμαν. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Μαϊου (19:00-20:00), από το μέρος όπου βρίσκεται η κάθε μία και θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά. Η Κατερίνα Στεφανίδη από την Αθήνα, όπου ήδη έχει ξεκινήσει προπονήσεις στη Φιλοθέη, η Ναζότ από τη Μαριέτα της Τζόρτζια στις ΗΠΑ και η Νιούμαν από το Μπόλτον του Οντάριο στον Καναδά.

Και οι τρεις θα πρέπει να ξεπερνούν κάθε φορά τα 4 μέτρα με στόχο να ξεπεράσουν το ρεκόρ που έκαναν οι άνδρες, οι οποίοι στο διάστημα της μίας ώρας πήδηξαν 98 φορές πάνω από 5 μέτρα. 

«Για μένα οι αγώνες είναι ο λόγος που κάνω αθλητισμό. Λατρεύω να κάνω επί κοντώ. Ως αθλητές δεν μπορούμε απλώς να κάνουμε προπόνηση. Χρειαζόμαστε αγώνες για να δοκιμάσουμε όχι μόνο αυτό που δουλεύουμε στις προπονήσεις, αλλά και τα όριά μας. Νομίζω ότι οι αγώνες είναι ακόμη πιο σημαντικοί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όταν πραγματικά δεν ξέρουμε πότε και πού θα είμαστε σε θέση να αγωνιστούμε στη συνέχεια. Οι αγώνες αυξάνουν τα κίνητρα και σου δείχνουν με σαφήνεια όσα δούλεψες στην προετοιμασία», δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη.

επί κοντώΚατερίνα Στεφανίδηστίβος